Vepřová kapsa s kapustovo - libečkovou náplní - parní hrnec

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: 60 min. 2 porce Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

2 ks vepřových plátků
sůl
bílý pepř mletý
cibule
lžička oleje (nebo 50 g slaniny)
2 stroužky česneku
čerstvý pár listů libečku
kapusta hlávková
1 lžička uzené papriky
100 g uzeného sýru
voda na podlití
lžička másla
1/2 lžičky hladké mouky
Kapustový přívarek:
300 g kapusty
cibule
slanina dle chuti
1/4 lžičky drceného kmínu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pár listů kapusty (já měla 2 velké) si nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme taktéž.

  2. Na pánvi si rozehřejeme lžičku oleje, přidáme cibuli a česnek a restujeme do sklovata. Pak vsypeme nakrájenou kapustu, jemně osolíme, zasypeme paprikou, promícháme a hned podlijeme asi 1 dcl horké vody. Směs necháme pár minut dusit (aby se šťáva skoro vysmahla) a pak ji vypneme. Po částečném zchladnutí vmícháme na kostky pokrájený sýr a najemno nakrájený libeček.

  3. Plátky masa si naklepeme na tenko, osolíme a lehce opepříme.

  4. Prochladlou směs dáme na jednu stranu plátků, maso přehneme, sepneme párátky/jehlami, jemně osolíme, posypeme trochou drceného kmínu a uzenou paprikou.

  5. Masové kapsy si dáme do parního hrnce, nalijeme do něj vodu a pařit.

  6. Z měkkého másla mouky si umícháme moučné máslo a uložíme do chladu.

  7. Brambory si očistíme, propláchneme a osušíme. Pak je vsypemedo parní nádoby, osolíme a posypeme drceným kmínem.

  8. Po asi 40 min paření masa, si ze spodní nádoby slijeme "vývar", přidáme do parního hrnce i brambory (pod maso) a necháme ještě asi 15 min pařit.

  9. V kastrolku si svaříme "vývar" na poloviční množství, zahustíme moučným máslem (nebo moukou s troškou vody). Necháme ještě provařit (cca 10- 15 min.) a dle chuti jí dosolíme. Z hotové kapsy vyndáme párátka. Jako příloha se hodí kapustový přívarek.

  10. Kapustu si nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme slaninu, přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, orestujeme, vsypeme kapustu, drcený kmín, sůl a podlijeme troškou vody. Přiklopíme pokličkou a necháme pár minut lehce dusit. Kapusta má zůstat křupavá a šťávy by mělo být jen na dně.

Poznámka

Maso lze použít i krůtí. Jídlo je možná trošku složitější, ale příprava v páře to vyváží ;-).

Opět další z jídel které se dají připravit, když se chce člověk věnovat dětem a ne kuchyni.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Vepřová kapsa s kapustovo - libečkovou náplní - parní hrnec

  • 1974andrea 1974andrea

    Mirčo,moc hezký recept a samozřejmě foto,jak je u tebe dobrým zvykem. Vše lahodí nejen oku,ale i chuťovým buňkám. Jsi moc šikovná kuchařka:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    To vypadá dobře a kapustu máme moc rádi. Ukládám až kapusta na zahrádce doroste.:yes::-p

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    mirca75: Moc pěkný receptík pro vaření páře;-):yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Miruš, moc krásné a živé, nádhera:-K:-p:-):yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi víc líbí kapustová kapsa, nebo kapustový přívarek. Krásné duo :yes::-K.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mirčo moc krásně připravené jídlo:-Kkteré se mi opravdu líbí:-p+2:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Rebeko:-) parní hrnec nepotřebuješ. Vezmi pekáček s mřížkou / pařáčkem,přiklop ho a máš parní hrnec;-). K masu - kýtu nemáme moc v lásce (je na nás suchá) a tak jsem použila plecko. Ale záleží samozřejmě na chuti....;-).

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Miruško,to bude moc dobré:-p:-)kapusta je moje oblíbené jídlo(které není..:-8:-?:-D)
    uzenou papriku mám objednanou,jenom nemám ten parní hrnec:-//
    vepřovými plátky myslíš z kýty:-?
    jinak,ostatně jako vždy,krásný fotopostup:yes::yes::yes::yes::-K:-)
    P.S.ta "plňka" se mi líbí,ta kombinace chutí bude jistě úžasná:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuchařka pro parní hrnec parní hrnec kuchařka kucharka parni hrnec kapustovy privarek kuchařka na parni hrnec kuchařka pro parní hrnce plátky z krkovičky v parním hrnci kuchařské knihy parního hrnce veprova krkovice v parnim hrnci kniha parní hrnce kuchařka recepty do parního hrnce jake pokrmy se daji pripravit v rimskem hrnci krkovice parni hrnec krkovice v parním hrnci náplně do vepřových kapes vepřová kýta v parním hrnci knihy kuchařky parní hrnec vepřové kapsa recepty vepřová pečeně v parním hrnci vepřová kapsa

Zapomněl/a jsem heslo