Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 456 kJ / 587 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 37,34 g | 
| Tuky | 9,94 g | 
| Vláknina | 28,32 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 119 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 75,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nachystáme si nádivku: čočku uvaříme v troše vody do poloměkka (nenamáčíme předem!). Syrové brambory ostrouháme na jemno a vmícháme do čočky, osolíme, opepříme a hlídáme, aby se směs nepřipalovala díky škrobu, který obsahují brambory (podle potřeby trochu podléváme).
	Krok 2: Do hotové směsi vmícháme vejce a prolisovaný česnek, necháme vejce srazit a dáme stranou. Nyní si nakrájíme na nudličky prorostlou slaninku a opražíme.
	Krok 3: Krkovičku hodně naklepeme, osolíme, opepříme, naložíme nejdříve slaninku, na to nádivku=čočkovou směs, maso přehneme a spojíme jehlou/párátkem.
	Krok 4: Nakonec osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a na cibulový základ dáme zprudka opéct vepřové kapsy z obou stran. Vše přendáme do pekáče, podlijeme vodou, aby byla vidět (udělá výbornou šťávičku).
	Krok 5: Pečeme cca na 220°C nejdříve zakryto, až maso dostává barvu a pak 15 minut dopečeme odkryté. Příloha: cokoli, ale stačí i čerstvý chlebíček.
Zveřejněno 13. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Vepřová kapsa s čočkovým překvapením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2KW
Moje poznámka
					
				
Vepřová kapsa s čočkovým překvapením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2KW
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							nádivka do vepřové kapsy, 
						
						
							nádivka z čočky, 
						
						
							vepřová kapsa s nádivkou
						
					
						Suroviny:
						
							krkovice vepřová, 
						
						
							cibule, 
						
						
							pepř, 
						
						
							slanina, 
						
						
							olej, 
						
						
							čočka, 
						
						
							brambory, 
						
						
							česnek, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (8)