Vepřová kapsa se salámem a sýrem

Vepřové maso Doba přípravy: 10 minut příprava , 50 minut tepelná úprava 4 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 10 minut příprava , 50 minut tepelná úprava 4 názory

Suroviny 2 porce

240 g vepřové kýty (kotlety bez kosti)
30 g salámu typu Vysočina
30 g tvrdého sýra
15 g oleje
8 g hladké mouky
sůl
čerstvě drcený pepř nebo jiné oblíbené koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme hodně do šířky, osolíme a opepříme. Na maso dáme hromádku na drobnější kostky nakrájeného salámu a sýra. Pokud máme koupený salám a sýr krájený, tak nakrájíme na hrubší nudličky.

  2. Maso přeložíme, sepneme kovovými jehlami nebo párátky, ještě lehce osolíme a opepříme po povrchu a prudce opečeme z obou stran na horkém oleji. Nejlépe použijeme kastrol s nepřilnavým povrchem, ale dá se použít i nerezový se silným dnem. Taktéž se dá použít hlubší pánvička. Kapsy vyjmeme, olej zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a za stálého prošlehávání metličkou zalijeme zhruba 200 - 230 ml vody a necháme zavařit. Pak vrátíme zpět kapsy a necháme dusit pod pokličkou, až jsou měkké. Trvá to orientačně 40 minut, ale záleží na kvalitě masa, tak se tento čas může lišit. V průběhu tepelné přípravy maso jednou otočíme a pokud je třeba, dolijeme trochu vody. Pokud bude třeba pak šťávu nějak zredukovat, tak to uděláme až nakonec.

  3. Před podáváním odstraníme kovové jehly nebo párátka. Kapsy můžeme překrojit šikmým řezem. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo mačkané brambory, ale taktéž třeba rýže nebo těstoviny. A k tomu zeleninový salát.

Poznámka od kuchařky

Do nádivky se může přidat trochu nějakých čerstvých sekaných bylinek, případně cibule nebo česnek atp.

Pokud potřebujeme mít celkem hodně šťávy, tak dáme 10 g mouky a pokud bude stačit méně, třeba k bramborové kaši tak odhadem bude stačit 4 g.

Komentáře k receptu Vepřová kapsa se salámem a sýrem

  • Merylas Merylas (autorka receptu)

    Petro, děkuji a doufám, že všechno dopadlo na jedničku a chutnalo;-):-K

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    teda jako kuchař zacatecnik musim rict ze jsem se do toho pustila s obrovskou vervou a uz se moc tesim co uslysím na vysledek...díky za recept;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (autorka receptu)

    Fis, určitě to půjde ;-) Syrové brambory nakrájet na kousky, posolit, dát do římáku a na to to osmahnuté maso a výpek. Můžeš přidat k bramborám i nějakou zeleninu např. pórek, taky nemusíš dělat kapsy, ale na brambory dát plátky naklepaného a nakořeněného masa a celé to zasypat pokrájeným sýrem a salámem, přiklopit a do trouby. V závěru přípravy odklopit, ale už hlídat ;-)

    Odpovědět

  • FIS FIS(neregistrovaný)

    ASI TO ZKUSÍM UDĚLAT V ŘÍMÁKU. OSMAHNUTÉ KAPSY DÁM NA BRAMBORY A UPEČU. CO TY NA TO???

    Odpovědět

Tématické fráze: plněná vepřová kapsa plněná kapsa vepřová plněná kapsa plněná vepřová kýta kapsa z kyty formanská kapsa plněné žampiony ano šéfe vepřová kýta se sýrem recept na vepřovou kapsu plněná vepřová kapsa se sýrem plněná kapsa z vepřového masa vepřová kapsa plněná sýrem kapsa z veprove kyty plněné vepřové kapsy veorove rizky kapsa z vepřového masa recepty z vepřové kýty veořová kýta vepřová kýta kapsa kapsa z vepřového