Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s vaječným likérem

Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.

Hodnocení receptu je 5,0 (190×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

15. 5. 2010 19:34

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech 30x40 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 210 kJ / 5 069 kcal
Bílkoviny103,83 g
Tuky304,16 g
Vláknina24,85 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 979 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy414,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Knihovnička receptů

Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:

Sodovka - 11.1.2011 13:19

Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34

Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Janula

7. 6. 2010 15:48

Dobrý den, tento recept mě velice zaujal a chtěla bych ho vyzkoušet:-p Co mě zarazilo v pracovním postupu je, že vyšlehám žloutky s cukrem a přidám horkou vodu. \\\"Neuvaří\\\" mi ta horká voda ty vajíčka? Děkuji za odpověď :-)

gabik

7. 6. 2010 11:40

Já jen žasnu:-O:-8:-K ...ukládám:-!

jahoda jahoda

23. 5. 2010 19:35

krispin - to mě mrzí, piškot jsem také neměla vysoký. Důležité je vše pořádně šlehat a nezapomnět na prášek do pečiva. U krému je také třeba po přidání pudingu k máslu ještě šlehat, až krém zesvětlá - je potom takový nadýchaný(jak píši, musí být puding vychlazený - měl by mít stejnou teplotu jako máslo, aby se nesrazil - to je tak u všech máslových krémů.Pokud je puding ještě vlažný, krém nevyšleháš.);-) Opsala jsem recept přesně z časopisu, dělalo se mi to pěkně podle něj, ale teď jsem raději připsala ke krému, že se musí máslo po přidání pudingu ještě šlehat - spíš pro začátečníky...Příště se určitě povede líp;-), takto se člověk učí a získává praxi:-)

krispin

23. 5. 2010 18:05

tak jsem receptík vyzkoušela, ale nevim kde jsem udělala chybu:-( piškot mi nevystoupal tak jako tobě na fotce a krém se s tvým krémem na fotkách nedá srovnat, konzistenci měl ako řidký pudink:-(kde je chyba?

jahoda jahoda

21. 5. 2010 22:06

BAJINO, právě naopak, vůbec to není složitý:-!. Jen jsem to podrobně rozepsala, aby bylo vše jasné. Zkus, stojí fakt za to;-)Upečeš piškot, natřeš marmeládou, uvaříš puding, zamícháš do něj tu nejlepší ingredienci-vaj.koňak - a vychládný vyšleháš s máslem. Natřeš tím piškot a na závěr - vyšleháš zmíněnou šlehajdu s cukrem a kakaem. Řekni - to zvládnu a uvidíš sama:-!,jsou daleko složitější moučníky. Pěkně v klidu a výsledek se dostaví;-):-K A doma budeš za "borku":-))

BAJINA BAJINA

21. 5. 2010 19:41

ahoj,teda to je nádhera,ale moc složitý:-(fíha......ale i tak posílám bodík :yes:fakt krása,šikulka:-K

Jana

19. 5. 2010 11:30

Plotna:pařížská šlehačka jde přímo jenom z té rostlinné šlehačky Cremefine.Z normální šlehajdy se musí svařit den předem,jak je uvedeno v receptu.Aby se někdo nespletl.:-O

kominicka

17. 5. 2010 21:04

Taky dávám bodík:-)vypadá moc hezky!:yes::-p

plotna plotna

17. 5. 2010 16:43

Že se Pařížská šlehačka dá dělat přímo,jsem opravdu netušila.Děkuji.Jsou opravdu famózní.:-K

jahoda jahoda

16. 5. 2010 22:33

Jendo1 - ne kroton, ale "Zimolez japonský 'Aureoreticulata'":-), a na druhé fotce meduňka+rozmarýn.Za postřeh 1** ;-)

Jenda1 Jenda1

16. 5. 2010 21:21

Krásně nafocený recept s dost netradiční ozdobou (kroton a na druhé fotce rozmarýn?). :-!:-)):yes::yes::yes: +24

pasifa

16. 5. 2010 16:25

:yes::yes:

Zdenka1

16. 5. 2010 16:21

:-p23:-p

aranosi

16. 5. 2010 15:51

:-K:yes:

hyacintka

16. 5. 2010 12:52

to musí být dobrota.:-p:-pPOsílám bodík a ukládám:-K:-K

1 11 12 13 14 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem

Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao

TopRecepty.cz

Řezy s vaječným likérem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpBD