Vepřové srdíčko ve smetanové cuketě

nofrona Kuchařka:

Vepřové maso 15 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

500 g vepřového srdce
500 g cukety
2 cibule
1 kl koření zlaté prase
500 ml vývaru (vody)
hladká mouka
2 pl zakysané smetany
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si důkladně očistíme srdíčka a nakrájíme na stejné kousky. Cibule si očistíme, nakrájíme na jemno a dáme osmažit na olej, přidáme nachystané srdíčko, osolíme, opepříme, okořeníme, podlejeme a dusíme pod poklicí.

  2. Cuketu si umyjeme a nastrouháme na hrubo, přidáme k téměř hotovému srdíčku, podlejeme vývarem, zahustíme moukou asi 1pl, rozmíchanou ve vodě a pozvolna za občasného míchání vaříme 20 minut, podle chuti dosolíme.

  3. Odstavíme a přimícháme zakysanku. Jako přílohu jcem dělala od Rebeky Cuketové noky usnadněné a moc nám chutnalo.

Poznámka

Kupuji raději malá srdíčka než jedno velké. Chuťově je to poznat a doba vaření také. ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřové srdíčko ve smetanové cuketě

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo