Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová kaše s cibulkou

Při vzpomínkách na školní jídelny většinu z nás hrachová kaše neláká. Zkuste jí dát novou šanci a připravte si podle receptu lahodnou kaši doma. Má jemnou chuť, správnou konzistenci a krásně voní smaženou cibulkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (87×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min Bez doby namáčení hrachu.

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava, Bez doby namáčení hrachu.)

12. 3. 2008 17:27

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 219 kJ / 2 203 kcal
Bílkoviny122,72 g
Tuky51,77 g
Vláknina66,16 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 132 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy280,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petram petram

28. 7. 2013 19:34

Hrachovou kaši jsem jako malá vůbec nejedla. Nedávno jsem ji znovu "objevila" a od té doby bych ji mohla mít každý týden.:-8 Posílám fotky a bodík. :yes:

Tomáš

16. 7. 2013 16:29

karel4328: Luštěniny mají sklon k nadýmání, protože je lidé neumí připravit.. správně se musí nechat namočit na několik hodin, i klidně celý den, ale ze všeho nejlépe až do počátku prvních klíčků.. to se v nitru naprosto změní chemické složení a v této fázi mají nejvíce minerálů, vitamínů a především velice prospěšné vlákniny kterou naše trávicí ústrojí potřebuje! Ideálně jíst luštěniny třikrát do týdne.

Mentor

8. 6. 2013 10:22

Nechápu ten povyk okolo glutamátu. Vždyť je součástí všech vyšších organizmů, lidské tělo si ho v potřebné míře vyrábí, protože je nezbytnou součástí proteinů. Případný přebytek bez problémů vyloučí. Čínská kuchyně ho používá asi tři tisíce let. Proč jsou některé houby chuťově výrazné? Protože ho obsahují hodně. Proč Američanům za války víc chutnnaly ukořistěné japonské masové konzervy než jejich vlastní? Protože v nich byl glutamát. Následně se jeho užívání rozšířilo po celém západním světě.

mouris

3. 4. 2013 19:56

vynikajíci kaše.dnes jsem ji vařil k obědu...děkuji za recept.

99

24. 3. 2013 16:27

:-K :-p :-))

Tanule19

25. 10. 2012 17:29

Dnes jsem vařila,skvělá,děkuji za receptík:yes::-pDělala jsem hrachovku poprvé,takže mi tohle hodně pomohlo:-)

alfinka

16. 4. 2012 11:07

tak jsem vyzkoušela bez majoránky a přidat mléko dle rady.. a opravdu vynikajíci :-*

esorge

16. 2. 2012 20:47

vašek:Tak to dělej ze žlutého hrachu a nebudeš zelenat ;-)

renuu

11. 2. 2012 12:43

výborná :) vřele doporučuji :)) děkuji za úžasný recept:-)

jirka

6. 2. 2012 13:29

jdu ji ted dělat tak doufám že nepoletí oknem:-)těším se na ní:-))rybizek.v@seznam.cz

Prdilka

5. 2. 2012 14:08

Nejvíc se těším až budu prdět :D:D miluju hrachovku:-))

Gabriela Sakova

1. 2. 2012 13:28

Hrachovou kaši jsem dělala k obědu a je moc dobrá až nato zelí.:yes::-p

Spider

29. 1. 2012 03:13

Teda pratele, tolik povyku pro obycejnou hrachovou kasi? Vzdyt je to bezny recept jako v kazde kucharske knize a vy se tu div neklanite... :-S

pohodarka

24. 1. 2012 12:52

Hrachovou kaši vařím dost často. Nikdy mě však nenapadlo dávat do ní bujón, ani dávat nebudu, přesto nám všem moc chutná. Krom všech výše uvedených surovin, ještě přidávám trochu mléka, dle rady mé babičky.

Michaela Medkova Michaela Medkova

19. 1. 2012 13:21

Dnes jsem kaši vařila k obědu, přidala jsem plátek uzeného,ale nedávala jsem zelí. Kaše byla moc dobrá:-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší recept na hrachovou kaši recept na hrachovou kasi recept na hrachovou kaši jak uvařit hrachovou kaši hracová kaše video recept na hrachovou kaši hrachovakase recepty na hrachovou kaši hrachov kae hrachvá kaše recepty-hrachová kaše hrahova kaše hrachová kaše-recept hrachová kaš hrachové pyré hrachová kaše zelený hrách chrachova kaše recepty z hrachu hrchová kaše jak udělat hrachovou kaši

Suroviny: hrách, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, cibule, sádlo, česnek

TopRecepty.cz

Hrachová kaše s cibulkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3mM