Fazole na kyselo
Čočku na kyselo netřeba představovat, tu zná každý. Ale zkoušeli jste takto připravit i fazole? Levný a vydatný pokrm do chladných dnů, který zvládne i začátečník. Doplnit je můžete opečenou uzeninou nebo sázeným vejcem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 156 kJ / 1 710 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,98 g |
| Tuky | 4,17 g |
| Vláknina | 94,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 26 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 256,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole přes noc namočíme do vody. Druhý den fazole scedíme, propláchneme a dáme do hrnce, kde je podlijeme vývarem a vaříme do změknutí.
Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova. Poté ji přidáme k vařícím se fazolím.
Krok 3: Jakmile fazole změknou, rozmícháme trochu hladké mouky ve zhruba 200 ml studené vody, vlijeme ji k fazolím a dobře rozmícháme, čímž fazole zahustíme na vyhovující hustotu.
Krok 4: Provaříme 15 minut za občasného míchání, aby zanikla moučná chuť a mouka, se kterou byl pokrm zahuštěn, se dobře provařila.
Krok 5: Dochutíme dle vlastní chuti octem, solí, pepřem a bazalkou.
Krok 6: Podáváme s opečenou uzeninou a čerstvým chlebem.
Zveřejněno 5. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazole na kyselo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4z9V
Moje poznámka
Fazole na kyselo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4z9V
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 3 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 5 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 6 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 8 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 9 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 9 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 9 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Tématické fráze:
fazole na kyselo,
fazolky na kyselo,
bílé fazole na kyselo,
fazole na kyselo recept,
fazole na kyselo recepty,
recept fazole na kyselo,
fazole po kyselu,
fazole na kyselo s uzeným,
červené fazole na kyselo,
recepty fazole na kyselo,
fazula na kyselo,
bílá fazole na kyselo,
recept na fazole na kyselo,
fazola na kyselo,
fazole nakyselo,
fazolky na kyselo recepty,
fazolový salát na kyselo,
recept fazolky na kyselo,
zelené fazole na kyselo,
červené fazole na kyselo recept
Suroviny:
fazole bílé,
vývar masový,
cibule,
pepř mletý,
ocet,
sůl,
mouka hladká,
olej,
voda,
bazalka čerstvá
Komentáře (49)
... nikde není napsáno, že se vývar vylije
... scedit znamená scedit - tedy vylijeme vše.
Vývaru nebo vody s Masoxem cca 1 cm nad fazole