Bramborové knedlíky v parním hrnci
Bramborové knedlíky patří k nejoblíbenějším přílohám klasické české kuchyně. Snadno se připravují, skvěle chutnají a bez obav je můžete zamrazit pro pozdější využití. Výborně doplní pečené maso, špenát nebo dušené zelí.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 237 kJ / 2 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,68 g |
| Tuky | 35,86 g |
| Vláknina | 37,90 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 170 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 549,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme den předem ve slupce.
Krok 2: Studené brambory oloupeme a nastrouháme na hrubé části struhadla.
Krok 3: Přidáme mouku, krupici, olej, ocet, vejce a sůl, a vypracujeme těsto. S těstem se pracuje dobře a nelepí.
Krok 4: Těsto rozdělíme na 3 díly, vytvarujeme válečky. Na každé patro parního hrnce položíme na pruh pečicího papíru knedlík (ten se na něj nepřilepí a nebudeme muset čistit otvory). Paříme 35 minut.
Krok 5: Po upaření necháme chvilku "zavadnout", aby se při přenášení knedlíky nepřelomily, protože jsou dost velké.
Zveřejněno 19. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové knedlíky v parním hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yyqp
Moje poznámka
Bramborové knedlíky v parním hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yyqp
Nejnovější recepty
Oříškové oválky
Přidáno před 4 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 7 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 7 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 9 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 1 hodinou
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 2 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 3 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 5 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 5 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 5 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 5 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 5 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 5 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
vaření v parním hrnci,
parní hrnec na knedlíky,
hrnec na knedliky,
hrnec na vaření knedlíků,
jak ohřát bramborový knedlík,
parni hrnce testy,
recepty na vaření v parním hrnci,
jak ohřát bramborové knedlíky,
knedlíky z parního hrnce,
hrnec na vaření knedlíků v páře,
recepty v parním hrnci,
parni hrnec knedliky,
parni hrnec na vareni knedliku,
hrnce na vaření knedlíků,
parni hrnec vareni knedliku,
vareni bramborovych knedliku v pare,
recepty k parnímu hrnci,
parní hrnec recepty knedlíky,
hrnec na knedliky v pare,
vaření brambor v parním hrnci
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
krupice dětská,
olej,
vejce,
ocet,
sůl
Komentáře (18)