Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 254 kJ / 1 017 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,44 g |
| Tuky | 99,30 g |
| Vláknina | 12,32 g |
| Cholesterol | 84 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 21,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předvařený hrách si připravíme podle návodu na obalu. Osolíme až těsně před dovařením. Když je hrách měkký, slijeme vodu, odstavíme a necháme přikrytý, aby nevychladnul.
Krok 2: Mezitím si oloupeme 2 větší cibule a 4 stroužky česneku a spolu se slaninou rozkrájíme na drobné kostičky a na rozehřátém sádle zprudka do zlatova opečeme, přidáme špetku majoránky a opepříme podle chuti. Pro dochucení použijeme místo soli vegetu.
Krok 3: Polovinu orestované směsi zamícháme do vařeného hráchu, zbytek si ponecháme a ozdobíme jím jídlo až na talíři. K takto připravenému hrachu servírujeme plátky uzeného hovězího jazyka.
Zveřejněno 2. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/27rP
Moje poznámka
Staročeská dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/27rP
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 50 minutami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 13 minutami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 10 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 12 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 12 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 13 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 13 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 13 hodinami
Tématické fráze:
staročeská kuchyně historické recepty,
předvařený hrách,
staročeská kuchyně recepty,
dobrouchut.sk,
hrachová kaše z předvařeného hrachu,
předvařený hrách recepty,
dobrou chut.sk,
dobrouchut,
staročeská kaše,
předvařený hrách recept,
staročeská hrachová kaše recept,
staročeská klobása,
hrachová polévka z předvařeného hrachu,
staročeská hrachová kaše,
recepty staroceske kuchyne,
staroceska jidla,
kaše z předvařeného hrachu,
staročeská medovina recept,
staročeská jídla z krup,
staročeská hrachová polévka
Suroviny:
hrách,
cibule,
česnek,
slanina,
majoránka,
pepř,
sůl,
sádlo,
jazyk uzený,
klobása
Komentáře (11)