

Vepřový guláš III.
Suroviny
- 750 g vepřové maso
- 3 ks velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 ks čerstvé papriky
- 4 ks rajčata
- 100 g zakysaná smetana
- 1/4 litr voda
- 5 lžic olej
- 1/2 lžičky kmín
- 1/2 kostičky bujón
- 1/2 lžičky sůl
Postup přípravy receptu
Nakrájíme maso na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a chvilku opečeme. Okořeníme, osolíme a přidáme vývar. Povaříme asi 45 minut, než je maso měkké. Odstavíme z ohně a přimícháme smetanu.
Poznámka od kuchařky
Ideální je vařit gulášek v Pappinově hrnci, nejlépe 1 hod. Při použití normálního nádobí je nutné délku varu prodloužit. Nutně pak krmě ztrácí na chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřový guláš III.
-
Moc dobrý gulášek,jen jsem dala méně smetany,ale bylo to výborné.Dávám bodík a přidala jsem foto.