Falešná "svíčková"

lenka Kuchařka:

Vepřové maso 14 názorů

32

Suroviny

Vepřová kýta nebo svíčková v celku
1 citrón
bílý pepř - kuličky
cibule
200 g Nivy
kousek másla
smetana
hladká mouka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme větší cibuli do sklovata, přidáme kůru a šťávu z jednoho citrónu, bílý pepř a plísňový sýr.

  2. Nechá se rozpustit a na to se položí maso v celku.

  3. Opečeme ze všech stran a podlijeme horkou vodou, dáme do trouby.

  4. Pečeme a podléváme horkou vodou. Maso vyndáme a pokrájíme na plátky,šťáva se zalije smetanou zahuštěnou hl. moukou. NESOLÍ SE!

Poznámka

Výborné s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Falešná "svíčková"

  • casino casino

    wendy888:
    No, pro mě je to zase jednoznačně maso z hovězí plece;-)
    Leč, není nic falešnějšího nežli zovati tuto krmi Falešná "svíčková" :-D
    ***
    Přijde mi, že věta: "Opečeme ze všech stran" se v postupu ocitla omylem...:-O

    Odpovědět

  • wendy888 wendy888

    FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ JE Z KUŘECÍHO... KRUTÍHO MASA... ALE TODLE NENÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ TO JE SPÍŠ CO DUM DAL :-((

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já myslím, že název záleží na každém, stejnou omáčku z nivy k haluškám jsem dělala včera, vím, že je dobrá a ať se jmenuje, jak chce

    Odpovědět

  • Janina Janina(neregistrovaná)

    tady všichni komentujete jak se tomu nedá řikat svíčková...dyt taky ne je to FALEŠNÁ svíčková;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Mohlo by to být dobré, ale asi každý si pod pojmem svíčková představí docela jinou omáčku ;-)

    Odpovědět

  • Karin Karin(neregistrovaný)

    Mno,tak jestli je tohle svíčková,tak psi umějí lítat...Souhlasím s Peťulou,že název by měl být něco jako omáčka z nivy,nebo tak...:no::no::no:

    Odpovědět

  • madlina madlina

    Ahoj, všichni neregistrovaní. Všimla jsem si, že nejvíc reptalů a kritiků je z vašich řad. Jako ANONYMOVÉ, tak se zaregistrujte a předveďte se, co vy umíte.

    Odpovědět

  • Peťula Peťula(neregistrovaná)

    :no::-// Tak tomu snad nemůžeme říkat svíčková... když, tak už svíčková na nějaký způsob, např. s omáčkou z nivy, ale název Falešná svíčková odkazuje na onu klasickou omáčku (tento recept má do svíčkové asi tak daleko, jako drožďový knedlíček do kynuté buchty)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Darling, já tě vítám mezi námi, ať se ti tu líbí a načerpáš plno kulinářských dobrůtek;-)

    Odpovědět

  • Darling Darling

    já bych si to dala s těstovinami a vím, že bych se olizovala až za ušima!!! ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, každý má právo mít jiný názor, mi se ten recept líbí a souhlasím s Vaškem.:yes:

    Odpovědět

  • p.P. p.P.(neregistrovaný)

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Neoniku. Já bych nebyl tak přísný. Možná tě nazdvihlo to slovo "svíčková" ? Myslím že Lenka to nazvala podle použitého masa ?! Já osobně jedl podobnou omáčku, ale smaženými nudličkam z vepřového masa jako specialitu jedné hospůdky a moc mi to chutnalo. Bylo to ale ostřejší a nazváno jako " Ohnivé jazíčky". Požádal jsem kuchaře o recept a odmítl, že je to jeho tajemství. Stejně jsem to vyzkoušel, protože jsem v omajdě našel kousek NIVY , téměř jsem to trefil i když to ono nebylo. Spíše to bylo jako od Lenky. Ale všem to chutnalo. Zkusím její recept, ale s drůbeží a méně omáčky a hranolky. NESUĎME, když jsme neochutnali. Václav

    Odpovědět

  • neonick neonick(neregistrovaný)

    pro autorku: nerad nevhodně kritizuji, ale toto je přímo ukázkový příklad otřesného receptu. kdybyste raději to vepřové upekla, knedlík vynechala a sýr si dala jako dezert. :-O

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo