

Falešná "svíčková"
Suroviny
- Vepřová kýta nebo svíčková v celku
- 1 citrón
- bílý pepř - kuličky
- cibule
- 200 g Nivy
- kousek másla
- smetana
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Na másle zpěníme větší cibuli do sklovata, přidáme kůru a šťávu z jednoho citrónu, bílý pepř a plísňový sýr.
Nechá se rozpustit a na to se položí maso v celku.
Opečeme ze všech stran a podlijeme horkou vodou, dáme do trouby.
Pečeme a podléváme horkou vodou. Maso vyndáme a pokrájíme na plátky,šťáva se zalije smetanou zahuštěnou hl. moukou. NESOLÍ SE!
Poznámka od kuchařky
Výborné s houskovým knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Falešná "svíčková"
-
wendy888:
No, pro mě je to zase jednoznačně maso z hovězí plece
Leč, není nic falešnějšího nežli zovati tuto krmi Falešná "svíčková"
***
Přijde mi, že věta: "Opečeme ze všech stran" se v postupu ocitla omylem... -
FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ JE Z KUŘECÍHO... KRUTÍHO MASA... ALE TODLE NENÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ TO JE SPÍŠ CO DUM DAL
-
Já myslím, že název záleží na každém, stejnou omáčku z nivy k haluškám jsem dělala včera, vím, že je dobrá a ať se jmenuje, jak chce
-
tady všichni komentujete jak se tomu nedá řikat svíčková...dyt taky ne je to FALEŠNÁ svíčková
-
Mohlo by to být dobré, ale asi každý si pod pojmem svíčková představí docela jinou omáčku
-
Mno,tak jestli je tohle svíčková,tak psi umějí lítat...Souhlasím s Peťulou,že název by měl být něco jako omáčka z nivy,nebo tak...
-
Ahoj, všichni neregistrovaní. Všimla jsem si, že nejvíc reptalů a kritiků je z vašich řad. Jako ANONYMOVÉ, tak se zaregistrujte a předveďte se, co vy umíte.
-
Tak tomu snad nemůžeme říkat svíčková... když, tak už svíčková na nějaký způsob, např. s omáčkou z nivy, ale název Falešná svíčková odkazuje na onu klasickou omáčku (tento recept má do svíčkové asi tak daleko, jako drožďový knedlíček do kynuté buchty)
-
Darling, já tě vítám mezi námi, ať se ti tu líbí a načerpáš plno kulinářských dobrůtek
-
já bych si to dala s těstovinami a vím, že bych se olizovala až za ušima!!!
-
No, každý má právo mít jiný názor, mi se ten recept líbí a souhlasím s Vaškem.
-
-
Neoniku. Já bych nebyl tak přísný. Možná tě nazdvihlo to slovo "svíčková" ? Myslím že Lenka to nazvala podle použitého masa ?! Já osobně jedl podobnou omáčku, ale smaženými nudličkam z vepřového masa jako specialitu jedné hospůdky a moc mi to chutnalo. Bylo to ale ostřejší a nazváno jako " Ohnivé jazíčky". Požádal jsem kuchaře o recept a odmítl, že je to jeho tajemství. Stejně jsem to vyzkoušel, protože jsem v omajdě našel kousek NIVY , téměř jsem to trefil i když to ono nebylo. Spíše to bylo jako od Lenky. Ale všem to chutnalo. Zkusím její recept, ale s drůbeží a méně omáčky a hranolky. NESUĎME, když jsme neochutnali. Václav
-
pro autorku: nerad nevhodně kritizuji, ale toto je přímo ukázkový příklad otřesného receptu. kdybyste raději to vepřové upekla, knedlík vynechala a sýr si dala jako dezert.