

Bramborové knedlíky plněné Fetou
Suroviny 20-25 knedlíků (podle velikosti)
- 10-12 brambor
- 250-300 g hladké mouky (nebo polohrubé)
- 2-3 cibule
- 100 g sýru Feta
- olej
- sůl
- pepř
- mletá paprika
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme, oloupeme a ještě vlažné je nastrouháme na jemném struhadle a pak necháme zcela vychladnout.
Na náplň oloupeme a jemně pokrájíme cibuli, kterou lehce osmahneme na oleji.
V misce rozdrolíme sýr Feta, okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou a přimícháme osmahnutou cibuli. Porádně promícháme (nejlépe vidličkou) a necháme zchladnout. Nastrouhané brambory ochutíme solí a pepřem a smícháme s mouhou.
Na pomoučeném vále z části těsta vyvalíme placku a vykrajujeme z ní větší kolečka. Do středu dáme lžičku náplně, pořádně uzavřeme a vhodíme do vroucí osolené vody. Vaříme zhruba 5 minut, dokud knedlíky nevyplavou. Podáváme se špenátem nebo pečenou hlívou ústřičnou pečenou s česnekem a sojovou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Místo mouky je možné použít špaldovou krupici. V receptu jsem použila 100 g špaldové krupice a zbytek hladkou pšeničnou mouku. Knedlíky je možné zamrazit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborové knedlíky plněné Fetou
K receptu nejsou žádné komentáře.