Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Londýnské štangle

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Cukroví, které potěší mlsné a vybíravé jazýčky, to jsou londýnské řezy. Chutné máslové těsto osvěžené kyselejší marmeládou a zakryté nadýchanou ořechovo-sněhovou přikrývkou. Jak rychle je připravíte, tak rychle i zmizí.

Suroviny pro 50 kusů

50kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 723 kJ /
4 475 kcal
Bílkoviny76,30 g
Tuky233,73 g
Vláknina15,90 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 352 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy508,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále vyválíme na plát velikosti plechu. Poté jej pomocí válečku přeneseme na plech. Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 160 °C. Krok 3: Na ořechovou vrstvu vyšleháme z bílků a cukru tuhý sníh, do kterého pak po částech opatrně vmícháme mleté ořechy nebo kokos. Krok 4: Přichystané těsto na plechu potřeme po celé ploše marmeládou a na ni pak stejnoměrně natřeme ořechový sníh. Krok 5: Pečeme dorůžova asi 20 minut, než začne sněhová vrstva zlátnout. Necháme vychladnout a poté krájíme na stejnoměrné kousky.

TIP: Další recepty na cukroví

Zveřejněno 21. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Londýnské štangle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2pX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Londýnské štangle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2pX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Včera jsem pekla <3 Nejnáročnější bylo to krájení, protože jsem měla co dělat, abych nesežrala celý plech :-Q

Jak dlouho se asi peče?

Děkuji za skvělý recept ! :-*
...ale je tak dobrý, že pochybuji, jestli trochu zbude, když už se do toho chlapi pustili. Z cukroví je polovina a představovala jsem si, že letos toho tolik péct nebudu ;-)

Zaujímavý názov, my sme tomu vždy vraveli orechový linzert.:-K

Mohu se zeptat, jak dlouho předem na Vánoce dělat? Děkuji V. :-8

Verča:
Já je budu dělat 18.12.
Ale mohou se dělat dříve i později; jedlé jsou po vychladnutí a zabalené ve folii vydrží i měsíc.

Toto je úžasný koláč môjho detstva :-*:-p ale ja som ho robila prvý raz,takže nevyzerá nejak exkluzívne :-D ale tá chuť...je nenahraditeľná :-p:yes::yes: Pridávam bod ;-)

olahok: tak to mě moc těší, že se řezy u vás zabydlely a chutnají:-))
olahok, momentálně není nálada na psaní článku..velký smutek v duši;-(

Opět děkuji za tento recept. Jsou to nejlepší Londýnské štangle v EU. My je prostě zbožňujeme. Evo Hubová, co je s Vámi? Masopust zde, a od Vás žádný z těch úžasných článků! Každý den čekám, a Vy - nic. Doufám, že Vás neotrávila ta soutěžní vánice! "Masopůst, masopůst, jen mne, holka, neopusť ..." Mějte se krásně a nenechte se prosit, a něco nám napište:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

olahok:dík za vyzkoušení receptu a jsem ráda, že štangle chutnaly:-))
A taky všem díky za komentíky...nějak mi to uniklo:-))
Pro ty co mají problém z přenášením těsta, doporučuji zvolit tuhle variantu..já už místo štanglí dělám tyhle kolečka.
http://www.toprecepty.cz/recept/10853-myslivecke-k...

Vážená paní Hubová, převelice děkuji za tento rcp. Strašně dlouho jsem hledala tyto, pravé, "Londýnské štangle", až jsem je díky Vám našla. Vyzkoušela jsem plno receptů, nebyly špatné, ale nikdy to nebyly ty "Londýnské od mojí maminky", na které se nám recept po její smrti někde zatratil. Včera jsem je objevila a hned z dvojité dávky upekla. Dnešní návštěva je mooc chválila. Mám obrovskou radost a velmi velice převelice děkuji.:yes::yes::yes::yes::yes::-K

zizala: Když jsem si přečetla \"ořechy nejsou\" ... vzpomněla jsem si jak jsem ještě tak před půl měsícem sbírala x-krát denně ořechy, až se mi o nich zdálo .. a to je osobně moc nejím .. :-8

Recept mám od maminky, peču s rybízovou marmeládou, je to moc dobré:-p:-p+10:yes:

Tak tohle jsem přehlédla, peče je moje teta a jsou super:yes: Jen letos místo ořechů asi budu muset dát ten kokos, ořechy nejsou:-/

Po přečtení komentářů k "Londýnským štanglím", jsem byla připravena, že mi půjde špatně zpracovat těsto - to mi šlo překvapivě bez problémů. Naopak horší bylo dostat těsto na plech ;-) Ořechy jsem nahradila kokosem Každopádně výborný recept. Děkuji :-K

Já mám tady ten recept snad už 30 let. Śtangličky proto, že se to krájí na takové menší, podlouhlé obdélníčky. Je to moc dobré cukroví a díky za připomenutí!! Jen mimochodem, s podobnými přidanými recepty nemá nic společného;-):yes::yes:

Díky všem za komentář a:yes:

Jiřička 21. 10. 2010 11:00
Tak tyto řezy znám jsou výborné a já je na vánoce peču ze 3 dávek. Recept mám po babičce pod názvem Ořechové řezy - vánoční.
S těstem se huře pracuje, ale výsledek stojí za to. Já zadělám a na chvilku ho dám do lednice. Všem doporučuji.

ja ako londýnske rezy...tiež s ríbezľovou marmeládou... :yes::yes:

:-):yes::yes:+

Dělám něco obdobného pod názvem Anglické řezy, jen se pod sníh přidá marmeláda (obvykle dávám rybízovou), je to velmi jedlé:-*:-* + bod.

Tématické fráze:
londýnské řezy, nejlepší londýnské řezy, londynske rezy recept, orechove stangle, londýnské tyčinky, londynske rezy cukrovi, recept na londýnské řezy, vánoční londýnské řezy, ořechové štangličky, vánoční cukroví londýnské řezy, londýnské vánoční řezy, top recepty londýnské řezy, londýnské cukroví, londýnské ořechové řezy, cukroví londýnské řezy, anglické vánoční cukroví, vsechno co mam rada londynske rezy, ořechové řezy s marmeládou, vánoční ořechové tyčinky, londýnské řezy s kokosem

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, žloutek, kypřící prášek, bílek, cukr krupice, ořechy vlašské, marmeláda rybízová

Přidat fotografie receptu