Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 329 kJ / 2 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,14 g |
Tuky | 174,88 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 365 mg |
Sodík | 2,91 g |
Sůl | 7,00 g |
Sacharidy | 51,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kohúta rozporcujeme, osolíme, okoreníme a necháme stáť.
Krok 2: V malom hrnci si pripravíme "mirepoix" - zmes na ochutenie omáčky. Na rozpustenom masle opečieme na jemno cibuľky, mrkvu a šunku, pokrájané na malé kocky, s cesnakom pokrájaným na plátky za pridania vetvičky tymiánu, vetvičky petržlenovej vňate a bobkového listu. Mierne osolíme, chvíľku spolu podusíme a odstavíme.
Krok 3: Na panvici na troche masla opečieme slaninu pokrájanú na kocky so šalotkami, cibuľou pokrájanou na jemno a plátkami šampionov. Necháme vychladnúť.
Krok 4: Porcie kuraťa opečieme na masle do zlata. Podlejeme pálenkou a necháme poloprikryté 20 minút dusiť. Zalejeme celou fľašou červeného burgundského vína, pridáme buquet garni a necháme bublať sotva znateľným varom na miernom ohni - "mijoter"- pokrm sa varom len ľahko čerí. Pridáme predtým podusené šampiony s cibuľkou, šalotkou a opečenou slaninou a ked je mäso takmer mäkké, pridáme aj mirepoix. Zahustíme žmolenkou z masla a múky, pokrm ešte 15 minút varíme. Podávame horúce s dusenou ryžou.
Zveřejněno 6. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kohout (kohút) na víně po burgundsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z075
Moje poznámka
Kohout (kohút) na víně po burgundsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z075
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 7 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 22 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová polévka
Radka61 před 1 minutou
Jednoduchý (ovocný) broskvový koláč s medem
La Bete před 1 hodinou
Jahodové smoothie
Valis před 8 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 9 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 9 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 10 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 11 hodinami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 11 hodinami
Borůvkový táč
Eviip před 11 hodinami
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 14 hodinami
Tématické fráze:
kohout recepty,
kohout recept,
slepice na víně,
recept na kohouta,
recepty kohout,
kohout na divoko,
kohout ala bažant,
kohout na červeném víně,
kuře po burgundsku,
recepty na kohouta,
kohout po burgunsku,
pečený mladý kohout,
pečený kohout na víně,
recepty z kohouta,
kachna po burgundsku,
bažant po burgunsku,
kohoutek na vine,
kuře po burgunsku,
bažant po burgundsku,
recept kohout
Suroviny:
máslo,
slanina,
česnek,
šunka,
tymián čerstvý,
bobkový list,
bobkový list,
pálenka,
víno červené,
žmolenka,
sůl,
pepř mletý,
Komentáře (26)
der Egerling znamená po slovensky šampiňón, nie je to špeciálne hnedá forma. Ostatne, huby, ako všetky rastliny a živočíchy majú smerodajné latinské názvy.
http://fr.wikipedia.org/wiki/Mirepoix_(cuisine)
http://www.isaveurs.com/glossaire/mirepoix.php
Ešte by som doplnila, že do Coq de vin sa používajú parížske šampiňóny, teda tie hnedé.
Francúzi tejto kombinácii zvyknú hovoriť "svätá trojica "
Brutzel-Svejk, toho vína naozaj nie je veľa, ide o pomalé dusenie zvané "mijoter", pri ktorom sa tekutina pekne odparí a varí sa dlho len sotva znateľným čerením a neprikryté, teda bez pokrievky