Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinková játra s červenou řepou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 074 kJ /
974 kcal
Bílkoviny93,49 g
Tuky13,52 g
Vláknina9,73 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 558 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy68,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra nakrájíme na menší kostky, opepříme. Krok 2: Řepu a zázvor nakrájíme na plátky a z obojího asi třetinu dáme stranou. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme zpěnit do kastrolu. Krok 3: Opepřená játra vložíme na zpěněnou cibuli a orestujeme. Přidáme mletý zázvor a bylinky, podlijeme vývarem a dusíme do téměř úplného vydušení tekutiny - asi 10 min. Krok 4: Pak přidáme nasekané bylinky, červenou řepu a čerstvý zázvor, podlijeme vínem a dusíme do měkka – asi 15 min. Dochutíme např. ještě solí. Krok 5: Mezitím si odloženou řepu a zázvor nasekáme na malé kousky. Osmažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, až zázvor hezky zrůžoví – cca 5 min. Případně připravíme podle žížalky ve fritovacím hrnci (Odkaz na recept je v Poznámce). Krok 6: Jako přílohu si uvaříme bramborovou kaši dle našeho oblíbeného receptu.Tu na talíři posypeme smaženými kousky řepy a zázvoru, přidáme játra a baštíme.

Zveřejněno 8. 11. 2010

Poznámka autorky spagetka

Recept na smažené chipsy z červené řepy podle žížalky http://www.toprecepty.cz/recept/15949-salat-s-hove...

Recept vznikl kombinacemi, neb původně to měly být játra s řepou a rýží na způsob rizota, ale rodina chtěla br.kaši.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinková játra s červenou řepou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2WLz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinková játra s červenou řepou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2WLz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Kateřina Dulavová: díky:-K, ono je vše podle chuti strávníků a my zázvor milujeme, ale je to moc dobré fakt ;-)

Kateřina Dulavová 11. 12. 2013 14:45
Výborná kombinace, jenom příště může být míň toho zázvoru. Je hodně aromatický a chuťově výrazný a přebíjí ostatní chutě. Jinak ale :yes:

:yes::yes::-p

Játra i řepu mám ráda,vyzkouším:-p:yes:+8

Ladi,teda koukám jak z jara.:-O Červená řepa a játra?To se musí zkusit,vážně.:-p:-p:-p

:-O:-O Játra taky můžeme:yes::yes: zajímavé, ukládám a +1 :-K

játýrka:-8ty já rád:yes::-pa takto netradičně:-8velmi zajímavé:yes:

:yes:+3

žížalko, ono to vlastně nahradilo smaženou cibulku, která se občas na kaši dává, bylo to křupavé a v puse moc dobré....;-):-p:yes::yes:

Ladko, jak vám smažená řepa chutnala?

Teda Špagetko, ty jsi se do té řepy úplně zamilovala;-)ale ona je nejen dobrá, ale i zdravá a s těmi játry to může být zajímavá chuť. Dávám ti ten 1.bodík:yes:

Tématické fráze:
smažená červená řepa, pokrmy s červenou řepou, bramborova kase s cervenou repou, rýže s červenou řepou, kuřecí játra s červenoou řepou, cervena řepa s játrou, smažená řepa, játra recepty, vepřová játra netradičně, recepty s červenou řepou, červená řepa smažená, recepty na jatra, červena řepa recepty-, červená řepa recepty, kuřecí játra netradičně, játra sřepou, pokrm s červenou řepou, jatra.repa, kureci jatra cerena repa, vepřová játra s řepou

Suroviny:
játra vepřová, řepa červená, zázvor čerstvý, cibule, bazalka čerstvá, libeček, pepř černý, zázvor mletý, vývar zeleninový, víno červené, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu