Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kdoulový krém - polévka

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 131 kJ /
1 465 kcal
Bílkoviny5,88 g
Tuky87,86 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 79 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy161,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Duly papierovou utierkou zbavíme chĺpkov, očistíme od šupy (prípadne aj so šupou - kto ako chce, beztak budeme mixovať), pokrájame a nakrájané dáme variť do vody. Krok 2: Varíme so škoricou,vanilkovým cukrom a klinčekmi. Krok 3: Po rozvarení (najprv vylovíme škoricu a klinčeky) tyčovým mixérom rozmixujeme, pridáme citrón, cukor, zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode, pridáme šľahačku. Prevaríme. Krok 4: Množstvo vody, cukru - každý podľa seba.

Varením dule naberajú oranžovú farbu, ja som ich však musela obrať predčasne, predpokladám, že kvôli tomu stmavli len mierne.

Zveřejněno 23. 9. 2012

Poznámka autora magdalenka

Chutí teplé, ale u nás viac dobre vychladené. K tomu ešte kopček vyšľahanej šľahačky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kdoulový krém - polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLlG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kdoulový krém - polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLlG

Marie

Komentáře (11)

dík.:-K

:yes::yes:

:-p:yes::yes::-K

magdalenka::-D:yes:

rebeka: sama mám málo...:-D

magdalenka: a přesně tak nějak podobně jsem to myslela;-):-D teď jenom sehnal ty kdoule:-//:-D;-)

rebeka: určite - Evička Bahulka pridávala roládu s jablkovou šľahačkou. Bolo by to podobné, dule sú po úprave príjemne navinulé, naozaj veľmi chutné.

Hmmm! Kdoule nemám a v obchodě, když už jsou, tak jsou drahé jak potvora... Ale recept krásný ;-)

magdalenka: nemyslela jsem porovnávat.. myslela jsem to tak, že jak by se podusily-povařily ( kdoule ) pak by se dala např. přidat k vyšlehané smetaně.. jako do krému, např, do rolády nebo tak.. to by šlo:-?

Rebi, dule sú za surova nejedlé, trpké, tvrdé, vyrába sa z nich džem, kompót, marmeláda, rôsol, tzv. syr, víno, pálenka...
Ale gaštany a dule nemôžeš porovnávať.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kdoulo%C5%88_obecn%C3...
príp. googluj, veď to vieš...:-K

ty kdoule tu nemám, ale jak se tak dívám... to chutí připomíná jablka, nebo se pletu:-? a hodily by se ( kdoule ) do krému.. do řezů.. místo kaštanového puré;-):-?

Tématické fráze:
kdoulový rosol, kdoulový sýr, rosol z kdoulí, sup pure zeleninovy, kdoulová marmeláda, marmeláda z duly, kdoulove pyre, kdoule řez, ako uvarit dule, pálenka z kdoule, kdoulová pálenka, kdoulový sýr z pyré, rosol z kdoule, krém z kdoule, kdoule rosol recepty, kdoulový rosol recept, kdoule recept, kdolový sýr, kdoule, kdoulovy dzem vdomaci pekarne

Suroviny:
kdoule, voda, skořice, koření hřebíček, cukr vanilkový, cukr, citron, škrob kukuřičný, šlehačka

Přidat fotografie receptu