

Kdoulový krém - polévka
Suroviny
- 3 ks kdoule
- voda
- 1 ks skořice
- 6 ks hřebíčků
- 1 vanilkový cukr
- cca 150 g cukru
- 1/2 citrónu
- 1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 250 ml šlehačky
Postup přípravy receptu
Duly papierovou utierkou zbavíme chĺpkov, očistíme od šupy (prípadne aj so šupou - kto ako chce, beztak budeme mixovať), pokrájame a nakrájané dáme variť do vody.
Varíme so škoricou,vanilkovým cukrom a klinčekmi.
Po rozvarení (najprv vylovíme škoricu a klinčeky) tyčovým mixérom rozmixujeme, pridáme citrón, cukor, zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode, pridáme šľahačku. Prevaríme.
Množstvo vody, cukru - každý podľa seba.
Varením dule naberajú oranžovú farbu, ja som ich však musela obrať predčasne, predpokladám, že kvôli tomu stmavli len mierne.
Poznámka od kuchařky
Chutí teplé, ale u nás viac dobre vychladené. K tomu ešte kopček vyšľahanej šľahačky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kdoulový krém - polévka
-
dík.
-
-
-
magdalenka:
-
rebeka: sama mám málo...
-
magdalenka: a přesně tak nějak podobně jsem to myslela
teď jenom sehnal ty kdoule
-
rebeka: určite - Evička Bahulka pridávala roládu s jablkovou šľahačkou. Bolo by to podobné, dule sú po úprave príjemne navinulé, naozaj veľmi chutné.
-
Hmmm! Kdoule nemám a v obchodě, když už jsou, tak jsou drahé jak potvora... Ale recept krásný
-
magdalenka: nemyslela jsem porovnávat.. myslela jsem to tak, že jak by se podusily-povařily ( kdoule ) pak by se dala např. přidat k vyšlehané smetaně.. jako do krému, např, do rolády nebo tak.. to by šlo
-
Rebi, dule sú za surova nejedlé, trpké, tvrdé, vyrába sa z nich džem, kompót, marmeláda, rôsol, tzv. syr, víno, pálenka...
Ale gaštany a dule nemôžeš porovnávať.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kdoulo%C5%88_obecn%C3...
príp. googluj, veď to vieš... -
ty kdoule tu nemám, ale jak se tak dívám... to chutí připomíná jablka, nebo se pletu
a hodily by se ( kdoule ) do krému.. do řezů.. místo kaštanového puré