Vietnamské masové závitky
Asijské jídelny nabízejí smažené závitky s mletým masem, které získávají velkou oblibu. Pokud chcete, můžete si je připravit sami doma. Rolky se podávají teplé i studené, jako příloha se hodí rýže, zeleninové saláty nebo zelenina.
Suroviny pro 1 dávka
cca. 25 závitků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 645 kJ / 1 827 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,18 g |
Tuky | 83,65 g |
Vláknina | 24,41 g |
Cholesterol | 567 mg |
Sodík | 3,81 g |
Sůl | 7,61 g |
Sacharidy | 155,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Závitky: černé sušené houby namočíme do vody. Skleněné nudle připravíme dle návodu.
Krok 2: Do mletého masa dáme nakrájenou cibuli a jarní cibulku, najemnou nastrouhanou mrkev a najemno nastrouhaný kedluben.
Krok 3: Přidáme ústřicovou omáčku (slouží i místo soli), pepř, vejce a promícháme. Pak přidáme pokrájené černé houby, přidáme skleněné nudle a zamícháme.
Krok 4: Mezitím namočíme utěrky a dáme je na kuchyňskou linku.
Krok 5: Do mísy dáme vlažnou vodu a na 1 sekundu do ní vložíme rýžový papír, který hned vyndáme a položíme na navlhčené utěrky. Necháme ho chvíli změknout a poté na něj dáme masovou směs a zabalíme.
Krok 6: Připravené rolky smažíme asi 6 minut na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje (rolky položíme a v oleji přetočíme ve směru zabalení, aby se papír osmažil nerozbalený a držel tvar).
Krok 7: Poté necháme okapat přebytečný olej.
Krok 8: Zálivka: vezmeme vodu (cca 250ml), přidáme ústřicovou omáčku, cukr a na plátky nakrájený česnek a necháme česnek louhovat (Mezitím můžeme udělat závitky).
Krok 9: Poté česnek vyndáme, přihodíme na plátky nakrájenou okurku nebo kedluben a můžeme podávat. Kdo má rád slanější, přidá více ústřicové omáčky, kdo rád sladší, může přidat více cukru,...
Zveřejněno 27. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vietnamské masové závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G960
Moje poznámka
Vietnamské masové závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G960
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Pečený losos s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Těstovinový salát s pečeným lilkem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinky s horkým ovocem
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí na paprice
Přidáno před 18 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, houbami a parmazánem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný piškotový korpus
workous před 8 hodinami
Celozrnné dalamánky
Jedlik před 9 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
RenataSoukupova před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
palikx před 9 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
astosch před 10 hodinami
Pórkový krém
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečené těstoviny se salámem, sýrem a vajíčkem
finetoxic před 12 hodinami
Krůtí prsa plněná, obalená a smažená
cora666 před 12 hodinami
Karlovarské knedlíky I
sabatova.daniela@tiscali.cz před 13 hodinami
Karibské kuřátko podle Jacka Sparrowa
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
vietnamské závitky,
vietnamské závitky s mletým masem,
jarní vietnamské závitky recepty,
čínské závitky,
čínské rýžové plněné závitky,
větnamské závitky,
vietnamske zavitky recept,
čínské závitky recept,
čínské závitky z mletého masa,
jarní závitky s mletým masem,
vietnamske jarni zavitky,
čínské masové zavitky,
činske jarni zavitky,
vietnamský závitek,
vietnamske závitky recepty,
vietnamské rýžové závitky,
vietnamske recepty,
recept na vietnamske zavitky,
masové závitky,
vietnamské rolky
Suroviny:
maso mleté,
houby,
cibule,
mrkev,
kedlubna,
cibulka jarní,
ústřicová omáčka,
pepř mletý,
vejce,
nudle skleněné,
papír rýžový,
voda,
ústřicová omáčka,
šťáva citronová,
cukr,
česnek,
zelenina
Komentáře (18)
Ladi normálně je zabalte a dávejte na plastovou desku,,nemusíte nic mazat ani močit :)
ještě jsem zapomněla,že 1 vejce na 500 g masa je strašně málo , jinak je třeba dodat co jsou čínské černé houby (rostou normálně u nás) je to jidášovo ucho :)
mimochodem manžel je taky vietnamec,,,takže národní i klasické jídla děláme pořád :)
no každý to dělá jinak,,,my třeba vůbec nepoužíváme do nem ústřicovou omáčku a dáváme na jemno krájené hlávkové zelí a do zálivky nedáváme nikdy citron,,vždy ocet(nekalí se a nekazí se rychle) a dáváme také chili
Třeba se to někomu bude hodit - dala jsem: kedlubna (do závitků) asi 80 g, mrkev asi 80 g, houby asi 40 g. Z 1/2 kg masa jsem udělala 13 závitků. Ještě doplním, že po uvaření a zcezení nudlí je dobré z nich udělat menší kousky (např. nakrájet), aby šly lépe smíchat s masem a potom balit. Já jsem je musela nastříhat nůžkami až v mase, protože jsem je tam dala celé dlouhé dala