Zapečené těstoviny s uzenou krkovicí a cuketou

Nelca777 Kuchařka: Nelca777

Doba přípravy: 1 hodina 6 porcí Těstoviny 8 názorů

Suroviny

Na těstoviny:
2 kostky masoxu (záleží na množství vody)
sůl
olej
500 g vícevaječných těstovin
Na směs:
olej
1 větší cibule
3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
1 střední cuketa
450 g uzené krkovice
mletá paprika
sůl
1 šlehačka 33%
2 vejce
sýr gouda na posypání (nebo parmezán)
lístky bazalky na ozdobu
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit dost vody, aby se těstoviny nelepily. Do vody hodíme kostky masoxu a dvě lžičky soli a přidáme trošku oleje.
    Když se voda začne vařit, vsypeme do ní těstoviny a uvaříme téměř do měkka.

  2. Mezitím cibuli nakrájíme na jemno, česnek na plátky, cuketu na menší kousky, krkovici na nudličky a vše chvíli osmažíme společně na pánvi. Potom jemně zaprášíme mletou paprikou a jemně osolíme. Když se uvaří těstoviny, slijeme je tak, aby v nich ještě asi 200 ml vody zůstalo.

  3. Těstoviny, směs, smetanu a rozmíchané vejce vidličkou smícháme v pekáčku a dáme péct na 200 stupňů do předehřáté trouby na 30 minut (dokud se všechna tekutina nevypeče).
    Poté troubu vypneme a necháme v ní těstoviny ještě 20 minut odpočinout.

  4. Zasypeme sýrem a ozdobíme bazalkou.

Poznámka

Použila jsem pekáček, který je možný dát jak na vařič, tak do trouby, ale samozřejmě postačí i pánev a normální pekáč:-)

Přeji dobrou chuť :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Zapečené těstoviny s uzenou krkovicí a cuketou

  • Dajda Dajda

    Nelca777: Těstoviny budou určitě dobře chutnat i bez masoxu, když si vybereme kvalitní. Takže já raději kvalitní těstoviny v čisté vodě než tradiční česká "kolínka" v masoxu.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Nelca777: díky za vysvětlení;-)

    Odpovědět

  • Nelca777 Nelca777(autorka receptu)

    Jsem ráda, že moje těstoviny mají za jeden večer takových komentářů, to jsem ani nečekala :-D Nic si z toho nedělám, hlavně že tam ještě na porci mám. <3 :-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nelca777: Normálně se zeptat znamená kritizovat? Odkdy?

    Odpovědět

  • Nelca777 Nelca777(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Jaké nudličky? :-8 to je nastrouhaný sýr... Těstoviny mají mnohem lepší chuť když se vařily v tom bujónu. Taky ho necpu všude, ale jednou za čas se to nezblazní, kord když to chutná takhle dobře. Nebudu se tu obhajovat, prostě nám to doma takhle chutnalo a byl to velký rozdíl než kdybych těstoviny uvařila ve vodě. :-) Samozřejmě kdybych měla pravý vývar, určitě by to znělo lépe. Tak to nevarte a je to. Já nevím, proč má furt někdo s něčím problém. Já tu taky narážím na recepty které mi v některých věcech nesedí, tak si je upravím a nemám potřebu kritizovat. ;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Mne by zajímalo jaké těstoviny,ono je dnes vícero druhů,to že mají být více vaječné mi nestačí ,to můžou být i těstoviny jako zavářka do polévky,já bych to upřesnila ;-)no a ten masox mi tam taky nesedí,vždyť je tam pak tolik surovin,že se to jistě vše při pečení pěkně propojí;-)a na té fotce jako hlavní je co za nudličky??????Připadá mi to jak nalámané špagety;-)

    Odpovědět

  • Nelca777 Nelca777(autorka receptu)

    mimosa: protože jsem vzala největší hrnec tak aby to tam bylo cítit a nechci kvůli tomu dělat vývar. Klidně si to může každý udělat v čisté vodě, ale ono to nebude. ;-)

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Proč masox? A ještě 2 kostky,vždyť sůl stačí a cibule,česnek a paprika to dostatečně ochutí,ne?Můj názor.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo