

Roládka dušená s hlívou ústřičnou
Suroviny 2 porce
- vepřová kýta (váleček)
- hlíva ústřičná (měla jsem zamraženou)
- 1 cibule
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 5 plátků anglické slaniny
- 1 vejce
- sůl
- kmín
- sušená bazalka
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Maso rozkrojíme na plát, osolíme, pomažeme hořčicí, položíme plátky slaniny, vejce rozšleháme, osolíme, ochutíme bazalkou a usmažíme na oleji omeletku, kterou položíme na slaninu.
Zabalíme do roládky, kterou osolíme, posypeme bazalkou a kmínem.
Do pekáčku nebo zapékací misky dáme olej, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, vložíme roládku a dáme do trouby dusit.
Po půl hodině přidáme hlívu a dusíme dalších asi 45 minut.
Potom roládku vyndáme a do udušené cibule a hlívy přidáme na zahuštění lžičku hladké mouky (nemusí být).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Roládka dušená s hlívou ústřičnou
-
Janko,jsi jako můj muž ,ten mi taky řekl,že myslel že je to zelí
,hlívu nepoznal
,to je radost pro něj vařit
-
Jiřko, zase jeden super nápad. Já myslela, že to je zelí a ona je to ta hlíva, že?
-
Jirinko, hlivu milujeme , ale pripravit ji takhle by me nenapadlo.
+4
-
Proč já ráno tu anglickou zblajzla
+3
-
Jiřinko,roládka vypadá moc dobře
nějak podobně ji také dělám
a hlívu mám ráda a už jsem jí dlouho neměla,tak se budu muset po ní poobhlídnout a koupit
a máš ode mne 1 bodík