Zavařené vepřové maso
Když chcete najít zaručený recept na zavařování masa, najdete dva způsoby přípravy - z masa syrového nebo pečeného. Další otázkou je použití koření, které může způsobit rychlejší kažení. Náš recept je ze syrového masa a pouze se solí.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 7. 2022 10:22
Před lety ,když jsme si vykrmovali 4 čuníky do roka,se dělali domácí zabijačky,tak jsme maso prosolili na vále,na dno plechovek se položila kůže,která tomu dávala po uvaření takový ten rosol, nacpalo maso,dala opět kůže,zalilo vodou,zavíčkovalo.Vařilo se ve velikém hrnci 2 až 2,5 hodiny.Plechovky se po uvaření zalili v plechové vaně studenou vodou a nechalo se chladit do druhého dne.Maso bylo potom vynikající na pečení a k tomu knedlík nebo brambory.Když byla možnost,tak se salátem s kefírem.Nebo se dělala masová nádivka.Když si na to vzpomenu,tak se mi zbíhají chutě.Kde jsou ty časy.
5. 3. 2022 09:56
ruda43: Možná se vám to jeví zbytečný, ale na rozdíl od průmyslového zpracování nemáte autokláv abyste dosáhl vyšší teploty než 121 °C a některé bakterie mohou v konzervě zůstat i po zavaření. Proto se v domácích podmínkách využívá toho, že se za dalších 24 hodin tyto přeživši "breberky", které produkují botulotoxin, probudí a opět se dalším varem zlikvidují. Já zavařuji 3x a mám klid.
3. 3. 2022 15:06
Syrový maso prosolím rychlosolí,zůstane hezky růžový,přidávám i trochu kmínu,v míse promíchám a nacpu do sklenic asi 3 cm pod okraj a přidám ještě do každý sklenice lžíci vody.Vařím jenom jednou 3 hodiny,vařit dvakrát se mi zdá zbytečný,a vepřovky jsou perfektní.Děláno x-krát..
16. 9. 2019 18:07
casino: Jen kde sehnat toho vepříka, ......
16. 9. 2019 15:52
casino: recept dost dobrý, taky jsem se na něj díval na netu, tohle dvojité zavařování se používá na delší uskladnění masa, já steriluji jen jednou dvě a půl hodiny bo to maso stejně u nás nevydrží
12. 12. 2018 21:29
Jo to je pochoutka tak samo už to zavařovala babička v padesátých letech do plechovek
8. 7. 2017 19:06
phansen:
17. 3. 2017 23:24
phansen:
Částečně s vámi souhlasím, ale naštěstí je u rcp fotečka, takže autorka patrně používá sklenice 700ml
U nás se převeliké oblibě těší maso podle tohoto postupu: http://www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sk...
V komentářích je často zmiňováno i zavařování pečeného masa...
No, neříkám tak ani tak které že maso je chutnější, ale v chuti mezi nimi rozdíl je
Částečně s vámi souhlasím, ale naštěstí je u rcp fotečka, takže autorka patrně používá sklenice 700ml
U nás se převeliké oblibě těší maso podle tohoto postupu: http://www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sk...
V komentářích je často zmiňováno i zavařování pečeného masa...
No, neříkám tak ani tak které že maso je chutnější, ale v chuti mezi nimi rozdíl je
17. 3. 2017 21:13
Diletantský recept, který nováčka úplně zmate. Každá lžička je jiná a sklenice také. Není jednodušší napsat, že na kilogram masa je potřeba 20 gr soli, promasírovat a nacpat do sklenic. Je dobré na dno sklenice dát kousek kůže, která napomůže lepší konzistenci hotového masa.
27. 11. 2016 18:52
Tinka Krištofová: Dobrý den, líbí se mi Váš recept, jen jsem se ctěla zeptat, jestli jste pekla maso v celku nebo už nakrájené . Děkuji Tereza
11. 10. 2016 21:19
pavle: asi tak polovinu soli a vody
11. 10. 2016 15:37
Ahoj libi se recept,budu poprve zavarovat zitra mam sklinky 330 ml kolik te soli a vody ?imoc dekuji za radu u karlina7:
26. 7. 2016 12:00
Já takto zavařuji maso již celá léta.Mám vyzkoušeno,že nejlepší je plec mírně prorostlá.Vařím jeden den 1 hodinu,druhý 45 minut nebo tuto dobu v jednom dni.Jak se mi chce.Dávám maso rozkrájené na velké kostky,vždy libové s trochu prorostlým,3/4kávové lžičky sili a dvě polévkové lžíce vody,nechávám tak 2,5 cm od okraje,maso pustí vlastní šťávu a je vždy výborné.Vydrží dlouho,ovšem u nás ne.Takto dělám ,dle mého strýce řezníka,on to ovšem dával do plechovek.
15. 3. 2016 16:37
kucerova45:
já taky
já taky
15. 3. 2016 16:13
Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa,některé libové,některé libovější bůček.Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod.,nechala ve vodě schládnout a druhý den od počátku varu vařila hodinu a opět nechala schládnout.Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že výsledná chuť se popsat nedá.Pokud budu někdy zavařovat,tak už jen takhle.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 6 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 20 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 27 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 34 minutami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 47 minutami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 1 hodinou
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 1 hodinou
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 2 hodinami
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Dana Lubovska uvařil před 2 hodinami
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 3 hodinami
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak zahustit polévky, zlepšit jejich chuť a zvýšit výživnost? Skvěle je doplní nudle, noky, knedlíčky, kapání, svítky či krutony
Další recepty
Tématické fráze: zavařené maso zavařování vepřového masa do sklenic zavařování vepřového masa jak zavarit veprove maso zavaření vepřového masa vepřové maso ve sklenici zavarovani peceneho veproveho masa jak zavarit maso jak zavařit maso do sklenic zavařování masa jak zavařit pečené vepřové maso zavarovane veprove maso konzervace masa zavařené pečené vepřové maso recept na zavařené maso konzervace vepřového masa domácí zavařené maso zavareni masa nakládání masa do sklenic zavařené maso do sklenic
Suroviny: maso vepřové, sůl, voda
Zavařené vepřové maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnVP
37 názorů