Zavařené vepřové maso
Když chcete najít zaručený recept na zavařování masa, najdete dva způsoby přípravy - z masa syrového nebo pečeného. Další otázkou je použití koření, které může způsobit rychlejší kažení. Náš recept je ze syrového masa a pouze se solí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 1. 2011 10:06
Jé, to není můj "názor", to je vyčtené z knížek. Špatně zavařené maso je nebezpečné, proto jsem při jeho zaváření opatrná.
10. 1. 2011 02:00
Cathleen,nic proti tvému názoru.Já se jen držím technologických postupů při konzervaci potravin,pro mne jsou tyto poznatky věrohodnější,než kuchařky .(riziko butulotoxinu atd).Proto ta poznámka.Ta prodleva chlazení je z důvodu toho,že po ten čas stačí vyrůst případné nezničené spory mikrobů a opětovným povařením se dokonale zničí.Ale samozřejmě je na každém,jaký postup použije a čemu věří.
9. 1. 2011 11:16
Souhlasím, rychlosůl jsme nedávali. Teď už maso nezavářím, ale dodneška si pamatuju tu chuť
9. 1. 2011 09:43
Pokud se steriluje dvě hodiny v kuse, opakovat sterilaci nemusíte. V každé "zavařovací kuchařce" se u masa dočtete - zavářet 2h při 100°C nebo 1h a druhý den opakovat, také 1h.
Rychlosůl nepoužívám, myslím, že jí sníme hodně v uzeninách....
Rychlosůl nepoužívám, myslím, že jí sníme hodně v uzeninách....
8. 1. 2011 22:27
No měla by se sterilace opakovat po vychlazení prvního zavaření.Má to své důvody.Je to popsáno u podobného receptu.A sůl lze použít,to je v pořádku,bude to mnohem zdravější .Růžovější maso zase bude s použitím Sanytru(rychlosoli).Jinak je to fakt mňamka,mám pořád ve sklepě po ruce.
8. 1. 2011 21:07
Nemusí sa zavařovat dvakrát a používá se obyčejná sůl.
8. 1. 2011 20:57
Dobrý den,
já nevím, ale nemá se ta sterilace opakovat? A nepoužívá se na to
nějaká speciální nakládací sůl?
já nevím, ale nemá se ta sterilace opakovat? A nepoužívá se na to
nějaká speciální nakládací sůl?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 10 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 16 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 6 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 7 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 7 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 7 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí masové konzervy jsou vítaným rychlým obědem či večeří. Poradíme, jak zavařit bezpečně maso, které bude skvěle chutnat
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Jak zavařit maso? Poradíme 3 způsoby, jak konzervovat syrové, dušené nebo pečené
Další recepty
Tématické fráze: zavařené maso zavařování vepřového masa do sklenic zavařování vepřového masa jak zavarit veprove maso zavaření vepřového masa vepřové maso ve sklenici zavarovani peceneho veproveho masa jak zavarit maso jak zavařit maso do sklenic zavařování masa jak zavařit pečené vepřové maso zavarovane veprove maso konzervace masa zavařené pečené vepřové maso recept na zavařené maso konzervace vepřového masa domácí zavařené maso zavareni masa nakládání masa do sklenic zavařené maso do sklenic
Suroviny: maso vepřové, sůl, voda
Zavařené vepřové maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnVP
37 názorů