Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené vepřové maso

Když chcete najít zaručený recept na zavařování masa, najdete dva způsoby přípravy - z masa syrového nebo pečeného. Další otázkou je použití koření, které může způsobit rychlejší kažení. Náš recept je ze syrového masa a pouze se solí.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava)

8. 1. 2011 20:48

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

10. 1. 2011 10:06

:-) Jé, to není můj "názor", to je vyčtené z knížek. Špatně zavařené maso je nebezpečné, proto jsem při jeho zaváření opatrná.

Pajaska Pajaska

10. 1. 2011 02:00

Cathleen,nic proti tvému názoru.:-KJá se jen držím technologických postupů při konzervaci potravin,pro mne jsou tyto poznatky věrohodnější,než kuchařky .(riziko butulotoxinu atd).Proto ta poznámka.Ta prodleva chlazení je z důvodu toho,že po ten čas stačí vyrůst případné nezničené spory mikrobů a opětovným povařením se dokonale zničí.Ale samozřejmě je na každém,jaký postup použije a čemu věří.;-):-)

zizala zizala (moderátorka)

9. 1. 2011 11:16

Souhlasím, rychlosůl jsme nedávali. Teď už maso nezavářím, ale dodneška si pamatuju tu chuť :-p:-p:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

9. 1. 2011 09:43

:-) Pokud se steriluje dvě hodiny v kuse, opakovat sterilaci nemusíte. V každé "zavařovací kuchařce" se u masa dočtete - zavářet 2h při 100°C nebo 1h a druhý den opakovat, také 1h.;-)
Rychlosůl nepoužívám, myslím, že jí sníme hodně v uzeninách....

Pajaska Pajaska

8. 1. 2011 22:27

No měla by se sterilace opakovat po vychlazení prvního zavaření.Má to své důvody.Je to popsáno u podobného receptu.A sůl lze použít,to je v pořádku,bude to mnohem zdravější .Růžovější maso zase bude s použitím Sanytru(rychlosoli).Jinak je to fakt mňamka,mám pořád ve sklepě po ruce.:-):-):-p:-K

kucerova45 kucerova45

8. 1. 2011 21:07

Nemusí sa zavařovat dvakrát a používá se obyčejná sůl.;-)

čajka

8. 1. 2011 20:57

Dobrý den,
já nevím, ale nemá se ta sterilace opakovat? A nepoužívá se na to
nějaká speciální nakládací sůl?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařené maso zavařování vepřového masa do sklenic zavařování vepřového masa jak zavarit veprove maso zavaření vepřového masa vepřové maso ve sklenici zavarovani peceneho veproveho masa jak zavarit maso jak zavařit maso do sklenic zavařování masa jak zavařit pečené vepřové maso zavarovane veprove maso konzervace masa zavařené pečené vepřové maso recept na zavařené maso konzervace vepřového masa domácí zavařené maso zavareni masa nakládání masa do sklenic zavařené maso do sklenic

Suroviny: maso vepřové, sůl, voda

TopRecepty.cz

Zavařené vepřové maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnVP