Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené václavky

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 7. 2012 09:36

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 462 kJ / 588 kcal
Bílkoviny35,84 g
Tuky3,90 g
Vláknina60,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 192 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy75,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

15. 10. 2012 14:45

Ja dávam len cibuľu, roztok ako na uhorky...václavky v octe sú jednoducho skvelé. :yes:
Prvýkrát som skúsila tento rok robiť s nimi aj čalamádu. Sezóna václaviek je v plnom prúde, takže zbieram, zbieram...

spagetka spagetka

15. 10. 2012 13:57

PEPA:naopak, cibule tam patří, ale víš co? Ať si to každý zaváří dle své chuti a zvyku ne? Hurááá, mám malinkatý mlaďounký václavečky, aspoň že tak, mŇÁÁÁM už se těšííím :-p:-p:yes::yes:
Vašku, u nás se nikdo ještě václavkama neotrávil a to maj naši přes 90 roků :-D:-D::yes::yes:-D, já vím, žes to myslel s nadsázkou ;-)

PEPA

15. 10. 2012 13:29

Cibuli nedávat!Dělá to pak ten hnusný šlem na houbičkách.

tejaja tejaja

24. 7. 2012 18:25

Vaclav Fronek: Vašku, keď zaváram, tak len klobúčiky. Ale na polievku používam celé huby, aj s nožičkami. Niet lepšej huby na polievku ako václavky :yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

24. 7. 2012 17:23

Terezko náramně čiré. U nás rostou ne jen na podzim, ale už i nyní.Taky jen hlavičky. Nohy prý se nemají. Trochu je václavka jedovatá, ale ztrácí tu nepříjemnost vařením a trochou času do pojídání. Aspoň 14 dnů. Pak je to OK. I když by se člověk neotrávil, akorát ho to prožene. HI HI. ty máš + bodík 7

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 7. 2012 20:21

tejaja:Záááávidím ,až zelenám! :-((;-(:-(

lomacka lomacka

23. 7. 2012 19:52

Ahoj, včera jsem zrovna zavářela pravé hřiby ,ale v soli:-)

tejaja tejaja

23. 7. 2012 18:27

nofrona: nerostou ;-):-D:-D:-D Až na jeseň. Ale robila som poriadok s fotkami a receptami a zistila som, že som ten recept na jeseň nevložila. Tak aby som nezabudla, dala som ho hneď. Inak nám rastú václavky priamo na záhrade, keď ideme na záhradu, musíme pomaly za bránkou, lebo by sme ich mohli pošľapať. Tesne za záhradou máme potok a hneď les. Celú spodnú časť záhrady ä zatrávnenú ) nám tienia buky ( les ). ;-) Takže je tam aj v lete vlhko a rastú a rastú...:-D

nofrona

23. 7. 2012 17:03

Mňám václavky mám ráda, hlavně ty malé;-):-p:-p
A u vás už rostou? Vy se máte, posílám bodík:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 7. 2012 12:20

Já je mám ještě z loňska;-). Jsou skvělé:-p Stejně, jako Andrea do nich nedávám zeleninu;-)

spagetka spagetka

23. 7. 2012 11:36

tejaja:Teri, já to asi špatně písla, myslela jsem tím, že dávám jen tu cibuli a koření ještě extra navíc ;-);-), ale jinak tu zeleninu, co dáváš k václavkám dávám ke směsím hub, k těmhle ne, je to o zvyku;-);-)

tejaja tejaja

23. 7. 2012 11:07

spagetka: Laďka, cibuľa a bobkový list tam je, a nové a čierne korenie obsahuje nakladač :-D;-)

spagetka spagetka

23. 7. 2012 10:27

Já václavky na kyselo s dianakladačem taky miluju, jen dávám cibuli, celý pepř, nové koření a bobkový list, přidávám i kapku slunečnicového oleje :-p:-p:-p

1974andrea 1974andrea

23. 7. 2012 09:44

Václavky teda u nás rostou až na Václava, dokonce mi obrůstá i smrkový pařez na zahradě;-),ale taky je mám ráda zavařené:-p:yes:, jen do nich nedávám zeleninu.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: václavky vaclavky na kyselo jak zavarit vaclavky zavařené houby na kyselo houby václavky recepty václavka václavky recepty zaváření václavek houby na kyselo zavařené nalev na václavky recept na václavky václavky houby hřib vaclavka zavarene hriby hriby vaclavky václavka smrková recepty jak zavařit hřiby houba václavka zavařování vaclavek jak zavarit houby

Suroviny: houby václavky, paprika čerstvá červená, mrkev, cibule, bobkový list, deko

TopRecepty.cz

Zavařené václavky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KzxR