Zavařené václavky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 462 kJ / 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,84 g |
Tuky | 3,90 g |
Vláknina | 60,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 192 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 75,90 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 10. 2012 14:45
Ja dávam len cibuľu, roztok ako na uhorky...václavky v octe sú jednoducho skvelé.
Prvýkrát som skúsila tento rok robiť s nimi aj čalamádu. Sezóna václaviek je v plnom prúde, takže zbieram, zbieram...
Prvýkrát som skúsila tento rok robiť s nimi aj čalamádu. Sezóna václaviek je v plnom prúde, takže zbieram, zbieram...
15. 10. 2012 13:57
PEPA:naopak, cibule tam patří, ale víš co? Ať si to každý zaváří dle své chuti a zvyku ne? Hurááá, mám malinkatý mlaďounký václavečky, aspoň že tak, mŇÁÁÁM už se těšííím
Vašku, u nás se nikdo ještě václavkama neotrávil a to maj naši přes 90 roků ::yes, já vím, žes to myslel s nadsázkou
Vašku, u nás se nikdo ještě václavkama neotrávil a to maj naši přes 90 roků ::yes, já vím, žes to myslel s nadsázkou
15. 10. 2012 13:29
Cibuli nedávat!Dělá to pak ten hnusný šlem na houbičkách.
24. 7. 2012 18:25
Vaclav Fronek: Vašku, keď zaváram, tak len klobúčiky. Ale na polievku používam celé huby, aj s nožičkami. Niet lepšej huby na polievku ako václavky
24. 7. 2012 17:23
Terezko náramně čiré. U nás rostou ne jen na podzim, ale už i nyní.Taky jen hlavičky. Nohy prý se nemají. Trochu je václavka jedovatá, ale ztrácí tu nepříjemnost vařením a trochou času do pojídání. Aspoň 14 dnů. Pak je to OK. I když by se člověk neotrávil, akorát ho to prožene. HI HI. ty máš + bodík 7
23. 7. 2012 20:21
tejaja:Záááávidím ,až zelenám!
23. 7. 2012 19:52
Ahoj, včera jsem zrovna zavářela pravé hřiby ,ale v soli
23. 7. 2012 18:27
nofrona: nerostou Až na jeseň. Ale robila som poriadok s fotkami a receptami a zistila som, že som ten recept na jeseň nevložila. Tak aby som nezabudla, dala som ho hneď. Inak nám rastú václavky priamo na záhrade, keď ideme na záhradu, musíme pomaly za bránkou, lebo by sme ich mohli pošľapať. Tesne za záhradou máme potok a hneď les. Celú spodnú časť záhrady ä zatrávnenú ) nám tienia buky ( les ). Takže je tam aj v lete vlhko a rastú a rastú...
23. 7. 2012 17:03
Mňám václavky mám ráda, hlavně ty malé
A u vás už rostou? Vy se máte, posílám bodík
A u vás už rostou? Vy se máte, posílám bodík
23. 7. 2012 12:20
Já je mám ještě z loňska. Jsou skvělé Stejně, jako Andrea do nich nedávám zeleninu
23. 7. 2012 11:36
tejaja:Teri, já to asi špatně písla, myslela jsem tím, že dávám jen tu cibuli a koření ještě extra navíc , ale jinak tu zeleninu, co dáváš k václavkám dávám ke směsím hub, k těmhle ne, je to o zvyku
23. 7. 2012 11:07
spagetka: Laďka, cibuľa a bobkový list tam je, a nové a čierne korenie obsahuje nakladač
23. 7. 2012 10:27
Já václavky na kyselo s dianakladačem taky miluju, jen dávám cibuli, celý pepř, nové koření a bobkový list, přidávám i kapku slunečnicového oleje
23. 7. 2012 09:44
Václavky teda u nás rostou až na Václava, dokonce mi obrůstá i smrkový pařez na zahradě,ale taky je mám ráda zavařené, jen do nich nedávám zeleninu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 18 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 18 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 20 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 7 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 7 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 7 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 7 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 8 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 8 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 8 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Jak zavařit václavky: S kořením a zeleninou chutnají výtečně a Jednoduchý postup zvládne podle návodu každý
Václavky jsou houby podzimu. Potřebují důkladně povařit a jsou skvělé do gulášů i k zavařování
Další recepty
Tématické fráze: václavky vaclavky na kyselo jak zavarit vaclavky zavařené houby na kyselo houby václavky recepty václavka václavky recepty zaváření václavek houby na kyselo zavařené nalev na václavky recept na václavky václavky houby hřib vaclavka zavarene hriby hriby vaclavky václavka smrková recepty jak zavařit hřiby houba václavka zavařování vaclavek jak zavarit houby
Suroviny: houby václavky, paprika čerstvá červená, mrkev, cibule, bobkový list, deko
Zavařené václavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KzxR
14 názorů