Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso v kedlubnách

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 903 kJ /
933 kcal
Bílkoviny134,92 g
Tuky21,56 g
Vláknina10,85 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 731 mg
Sůl1,87 g
Sacharidy44,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na máslo dáme orestovat vepřové maso, které nakrájíme na kousky a necháme dusit s trochou vody do poloměka. Krok 2: Pak přidáme kmín, cukr, masox, pepř, sůl a nakrájené kedlubny na čtverečky, zalijeme vodou a dusíme dál, dokud není maso a kedlubny měkké. Krok 3: Z kousku másla si uděláme tmavší jíšku, kterou zahustíme omáčku, přidáme pórek na proužky, chuťově doladíme a chvilku převaříme.

Zveřejněno 15. 6. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Tuhle baštu dělám už léta letoucí! Dneska byla opět, tak se s vámi o recept ráda dělím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso v kedlubnách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZ9P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso v kedlubnách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZ9P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Lenka:Lenko, zrovna jsem to dneska vařila a jsem ráda, že to vyjde na 2 dny:-ppórek jsem tentokrát taky vynechala;-)

Vypadá to moc dobře porek asi vynechám zjemnim smetanou už se těším kedlubny mame rádi koukají na mě ze zahrádky:-p

Tak toto také budu muset zkusit:yes:Šťáva vypadá nádherně:-ptakové jídla u nás letí;-)+:yes::yes:

Je to dobrůtka. Přidávám ještě smetanu a teď bodík :yes:

:-p:yes:+ Určitě zkusím, kedlubny nám pomaličku dozrávají...;-)

Bibinko, vždyť říkám, že dobrůtky nemaj hranice :-D:-p - já dělávám z plecka a kombinace (jo nedávám cukr, ale to už je fakt prkotina :-D) ;-):-p:-p:yes:

T:-p:yes::yes:oto jídlo je oblíbené i naší rodiny.Proto bodík

Bibinko:-)u nás zlatá klasika a velmi,velmi! oblíbené jídlo(my bez pórku):-p:-p:-p.Naposledy jsme měli minulý týden a jelikož se na nás ze záhonku smějí další kedlubínky,určitě zase brzy bude;-).Máš boďku jako hrom a moje sympatie:-*:-D:-D

Tématické fráze:
maso na kedlubnach, dušené kedlubny s vepřovým masem, vepřové na kedlubnech, maso v kedlubnach, maso na kedlubne, vepřové s kedlubnou, kedlubny s vepřovým masem, vepřové s kedlubnami, maso v kedlubně, vepřové v kedlubnech, vepřové maso na kedlubnech, maso na kedlubnech, veprovevkedlubnach, veprovenakedlubnach, kedlubna s masem, vepřové s kedlubnama, vepřové maso s kedlubnem, kedlubna s vepřovým masem, vepřové maso v kedlubnech, na kedlubnách

Suroviny:
maso vepřové, kedlubna, pórek, masox, kmín celý, pepř, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu