Vepřové maso v kedlubnách

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 50-60 minut PT1H00M 4 porce Vepřové maso 8 názorů

511

Suroviny

600 g vepřového masa (já dala vykostěné koleno)
2 větší kedlubny
trochu pórku
1 kostička masoxu
2 kousky másla(nebo olej)
kmín
pepř
1 lžíce cukru
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na máslo dáme orestovat vepřové maso, které nakrájíme na kousky a necháme dusit s trochou vody do poloměka.

  2. Pak přidáme kmín, cukr, masox, pepř, sůl a nakrájené kedlubny na čtverečky, zalijeme vodou a dusíme dál, dokud není maso a kedlubny měkké.

  3. Z kousku másla si uděláme tmavší jíšku, kterou zahustíme omáčku, přidáme pórek na proužky, chuťově doladíme a chvilku převaříme.

Poznámka

Tuhle baštu dělám už léta letoucí! Dneska byla opět, tak se s vámi o recept ráda dělím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové maso v kedlubnách

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Lenka:Lenko, zrovna jsem to dneska vařila a jsem ráda, že to vyjde na 2 dny:-ppórek jsem tentokrát taky vynechala;-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Vypadá to moc dobře porek asi vynechám zjemnim smetanou už se těším kedlubny mame rádi koukají na mě ze zahrádky:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tak toto také budu muset zkusit:yes:Šťáva vypadá nádherně:-ptakové jídla u nás letí;-)+:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Je to dobrůtka. Přidávám ještě smetanu a teď bodík :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    :-p:yes:+ Určitě zkusím, kedlubny nám pomaličku dozrávají...;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bibinko, vždyť říkám, že dobrůtky nemaj hranice :-D:-p - já dělávám z plecka a kombinace (jo nedávám cukr, ale to už je fakt prkotina :-D) ;-):-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Denisa Denisa

    T:-p:yes::yes:oto jídlo je oblíbené i naší rodiny.Proto bodík

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bibinko:-)u nás zlatá klasika a velmi,velmi! oblíbené jídlo(my bez pórku):-p:-p:-p.Naposledy jsme měli minulý týden a jelikož se na nás ze záhonku smějí další kedlubínky,určitě zase brzy bude;-).Máš boďku jako hrom a moje sympatie:-*:-D:-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo