Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 417 kJ / 3 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,29 g |
Tuky | 275,68 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 1,41 g |
Sodík | 374 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 293,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, vešleháme polovinu cukru.
Krok 2: Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny, vešleháme olej a horkou vodu, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sladký sníh.
Krok 3: Nalijeme do formy 20 cm průměru, vyložené pečicím papírem, pečeme v troubě na 150 °C cca 30 minut (zkusíme špejlí, zda se již těsto nelepí). Korpus necháme vychladnout.
Krok 4: Na krém vyšleháme změklé máslo s cukrem moučka, přidáme bílý jogurt, vsypeme pudink Olé a vyšleháme do lehkého krému. Třetinu odebereme a vešeháme do ní kakao.
Krok 5: Vychladlý korpus prokrojíme na 3 díly, spodní natřeme jahodovou marmeládou, potřeme polovinou světlého krému, poklademe jahodami.
Krok 6: Přiklopíme prostřední díl, který potřeme kakaovým krémem a poklademe kousky broskve.
Krok 7: Do vrchního dílu vykrojíme otvor pro „vodu“ a přiklopíme. Část vyříznutého korpusu nadrobíme na krém a broskve v otvoru - tenkou vrstvu, kterou trochu upěchujeme a vytvarujeme prohlubeň. Celý dort pomažeme zbytkem světlého krému včetně prohlubně a vše, mimo prohlubeň, posypeme kokosem.
Krok 8: Želé rozpustíme podle návodu a potravinářskou modří lehce obarvíme. Necháme trochu ztuhnout do konzistence medu a lžící nalijeme do prohlubně – imitace vodní hladiny.
Krok 9: Z marcipánové hmoty vytvarujeme figurky ledních medvědů, černou barvou domalujeme drápy, oči a čumák. Zároveň část hmoty vyválíme a nařežeme na kry.
Krok 10: Dort ozdobíme figurkami medvědů a ker.
Zveřejněno 16. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Lední medvědi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPzw
Moje poznámka
Dort Lední medvědi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPzw
Nejnovější recepty
Ajvar z paprik
Přidáno před 20 minutami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 4 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 7 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 11 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Kuřecí křupky z HF
Přidáno 20. 7. 2025 13:47:07
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzená polévka s houbami a krupicovými nudlemi
Jan Nemec před 23 minutami
Citronová poleva 2
EvaEva80 před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Bramborový guláš na špeku s houbami
Krajanekcestovatel před 3 hodinami
Rajská polévka II.
Kajkajak před 4 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
veronika_straka před 5 hodinami
Budapešťská pomazánka
83spacir před 5 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
ricci před 5 hodinami
Francouzské řízečky
parisn8 před 5 hodinami
Tématické fráze:
máša a medvěd dort,
dort maša a medved,
dorty recepty,
dort doba ledová,
medvěd z marcipánu,
marcipánové dorty od veverky,
marcipánový medvěd,
dort doba ledová veverka,
dort mamut,
marcipánové figurky na dort,
marcipánové figurky na dort máša a medvěd,
dorty pro děti medvěd,
krémový dort medvěd,
máša a medvěd,
dort s lednim medvedem,
máša a medvěd,
dorty,
máša a medvěd dorty,
dorty máša a medvěd,
bílý medvěd recept
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr písek,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
sůl,
máslo,
jogurt bílý,
pudink bez vaření,
cukr moučkový,
kakao,
jahodová marmeláda,
kompot jahodový,
kompot broskvový,
marcipánová falešná hmota,
potravinářské barvivo,
želatina,
kokos mletý
Komentáře (62)
Jinak se skláním před tvým umem a posílám další bodík
jak jsem psala v poznámce - nápad není můj, vytiskla jsem si podobný dort kdysi z netu, velmi se mi líbil...a teď jen byla příležitost ho zrealizovat
a poznámka se mi moc líbí,jsi né jen šikovná,ale i super mamča
a isu je šikovná hold(neskutečně)šikovnáááááááá
P.S.ale dělat to nebudu ani mřížkovat,páč se znám
ale před tebou smekám