Citrusový salát s badyánovým sirupem

aadulka Kuchařka: aadulka

Saláty 3 názory

Suroviny

1/3 hrnku cukru
1/3 hrnku vody
3 celé badyány
5 růžových grapefruitů
4 krvavé pomeranče
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na středním plameni uvaříme cukr s vodou, mícháme. Když se začne vařit ztlumíme teplotu na nejmíň a přidáme badyány a pozvolna vaříme 5 minut. Poté dáme pryč z tepla a necháme 30 minut stát.

  2. Pomeranče a grapefruity oloupeme a jednotlivé měsíčky také oloupeme ze šlupky.

  3. Citrusy přelijeme sirupem a můžeme podávat. Podáváme vychlazený. Den uleželý salát je ještě lepší.

Poznámka

Je to trochu pracnější oloupat ty měsíčky, ale výsledek stojí zato ! :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Citrusový salát s badyánovým sirupem

  • maris maris

    aadulka: opravdu moc, zálivku určitě budu dělat častěji, s těmi citrusy nemá chybu:yes:

    Odpovědět

  • aadulka aadulka(autorka receptu)

    Já děkuji za vyzkoušení:-K jsem ráda, že chutnalo:-8

    Odpovědět

  • maris maris

    Krvavé pomeranče ani grapfruity jsem nesehnala, ale myslím, že chuť to neovlivní, jen by to vypadalo efektivněji. Zálivka s badyánem je úžasná, použila jsem hnědý cukr a všem doporučuji. Díky za nápad:yes::-p+

    Odpovědět