Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí česneková pomazánka

Pořádně řízná česneková pomazánka je neodmyslitelnou součástí českých večírků. Pikantní pomazánka byla obzvláště oblíbená za minulého režimu, ale recept právem přežil až do dnešních dní. Nejlépe chutná na jednohubkách.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

25. 2. 2011 21:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 583 kJ / 3 008 kcal
Bílkoviny76,02 g
Tuky285,17 g
Vláknina5,88 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 5,41 g
Sůl13,50 g
Sacharidy33,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Berousci

14. 1. 2024 08:30

Výborná a rychlá pomazánka, včera dělala má 9letá dcera na oslavu svých narozenin - všem moc chutnala:yes:

Eja57 Eja57

12. 9. 2023 09:51

Bodatosa: Philadelphia, tu tam určitě máte

Bodatosa

12. 9. 2023 09:04

Zdravím, prosím pěkně, poradí mi někdo, čím nahradit pomazánkové máslo ..? Žiju v zahraničí a to se tady nevede.
Děkuju

Hyde9

8. 10. 2022 21:57

Já neměla celé pomazánkové máslo, takže jsem použila ještě celý plnotučný tvaroh.. skoro jsme se doma o pomazánku poprali :-)

duckie duckie

6. 9. 2021 22:41

Grapes: pokud máte potřebu jako nováček zde takto kritizovat, měl/a byste si nejdrive zjistit, co je pomazánkové máslo :-) ztužený tuk to rozhodně není :-D:-D:-D
“Základní složkou pomazánkového másla je plnotučná zakysaná smetana. Do ní se přidává sušené mléko nebo sušené podmáslí, sůl, kultury a škroby.“
Zkoušel/a jste tento recept? Pokud ne, nemůžete hodnotit chuť pokrmu.

Grapes Grapes

6. 9. 2021 20:56

A když už se to tady jmenuje Top recepty, nemyslím, že suroviny typu eidam,Hellmans a pomazánkové máslo patří k surovinám,ze kterých by se dalo vyrobit Top jídlo :-D

Grapes Grapes

6. 9. 2021 20:36

Nevím proč tak fajn recept kazit pseudosýrem ,,Eidam",zkuste někdy použít aspoň Goudu,či jiný kvalitnější sýr, jelikož čím lepší sýr dáte, tím lepší pomazánka bude.Taky majonézu je lepší udělat vlastní, ale to už je na každém z vás. Pomazánkové máslo????Nechápu, tímto ztuženým tukem zabijete celou chuť pokrmu,nehledě na to, že se tím sníží nutriční a zbytečně zvýší energetická hodnota pokrmu a pomazánka ztratí svou lehkost.Pokud už má někdo potřebu tuhle dobrotu ,,nastavovat",navrhuji kvalitní žervé, ale také to trošku ubere na chuti,naopak,nakrájíte-li do pomazánky cca 100g kvalitní šunky a přidáte pár kapek citrónové šťávy, pokrm se tak vyšvihne o level výše. Po natření na pečivo ozdobte kuličkou hroznového vína a máte dokonalou jednohubku,které chuť budou všichni chválit.Část lze také ozdobit řezem chilli papričky nebo kouskem ančovičky.Přeji dobrou chuť ????

Petra

14. 1. 2016 15:07

Budu dělat o víkendu :) Akorát tady jsou všechna jídla domácí... Takže ten přívlastek je možná trochu zbytečný :) No na chuti se nic nemění, tahle s pomazánkovým máslem a eidamem mi chutná nejvíc :yes:

Rebel

8. 12. 2014 19:04

Určitě to vyskouším, vypadá to dobře... :-p :-)

Ivana

21. 2. 2014 15:19

Jeto velice dobrá pomazánka.Dělám ji i na jednohubky.:-p

Nadišek

25. 11. 2013 18:04

Je moc dobrá,akorát jsem tam nedala pomazánkové máslo ani ananas na ozdobu ani sůl a zato víc česneku.Ale je dobrá. Úplná ňamka.:yes:

jana

29. 9. 2013 10:13

Je to opravdu vyhorne a s ananasem .. mnam :yes:

mimi

21. 4. 2013 20:30

duckie duckie

31. 10. 2012 02:12

ondrej: také udělám pro tentokrát vyjímku - mohl by přestat český neregistrovaný člověk, který sem nevložil ani jeden svůj "domácí" recept, zasahovat do tvorby zde registrovaných "DOMÁCÍCH" kuchařů a kuchařek? Děkuji velice pěkně. Nevím jaká je Vaše profese, ale pravděpodobně vůbec nechápete, jaký význam má v tomto smyslu slovo "domácí". To byste mohl rovnou chtít, abych chovala vlastní krávu, kterou podojím a z mléka vyrobím "domácí" sýr a "domácí" máslo, dále slepice, abych měla domácí vejce na domácí majonézu, a k tomu bych ještě musela vypěstovat domácí česnek a hlavně mít za barákem veliký lán pro slunečnici, abych si z ní podomácku vylisovala domácí olej na výrobu domácí majonézy :-((

ondrej

31. 10. 2012 00:35

dobrý den,
většinou nikdy nereaguji na příspěvky, zde bych udělal vyjímku... mohl by už přestat český člověk považovat za "domácí" produkt recept, složený z naprosto nedomácích přísad plných éček a barviv? nechci nikoho urazit a tento recept naprosto respektuji a bude jistě dobrý, jen to prosím nenazývejme domácí - když více jak polovina tvoří strašnosti typu majonézy hellmans a pomazánkového másla. stačí se podívat na složení. jako bych nic neřekl, jdu si udělat domácí majonézu z toho, co má každá lednice a za tip na skladbu pomazánky děkuji.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: česneková pomazánka česneková pomazánka z pomazánkového másla recept na česnekovou pomazánku česneková pomazánka recept vyborna česnekova pomazanka pomazánka česneková dudácká pomazánka recept cesnekova pomazanka cesnekove pomazanky výborná česneková pomazánky jak udělat česnekovou pomazánku recepty česneková pomazánka česneková pomazánka s pomazankoveho masla česneková pomazánka z másla jak se dela cesnekova pomazanka cesnakova pomazanka česneková pomazánka s mandarinkou vyroba cesnekove pomazanky dudácká pomazánka recept pomazánky česnekové

Suroviny: sýr eidam, majonéza, pomazánkové máslo, sůl, česnek, mandarinky, olivy, víno hroznové, klobása

TopRecepty.cz

Domácí česneková pomazánka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2gxK