Roláda ze všech druhů sýra
Tato roláda je lahodnou pochoutkou, která kombinuje různé druhy sýrů. Svou osobitou chutí nadchne každého milovníka sýrových specialit a stane se hvězdou pohoštění, kde doplní obložené mísy nebo ji můžete servírovat na kousku pečiva.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 476 kJ / 592 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,30 g |
| Tuky | 30,20 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 2,16 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 14,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tavený sýr vyšleháme s pomazánkovým máslem. Přidáme rozmačkaný česnek a nasekanou cibulovou nať.
Krok 2: Plátky sýra rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Plátky sýra dáváme přes sebe.
Krok 3: Troubu vyhřejeme na maximum. Když je dostatečně vyhřátá, vypneme ji a vložíme plech se sýrem. Po chvíli plech vyndáme a vyzkoušíme, zda jsou sýry dostatečně měkké a tvárné.
Krok 4: Pokud je sýr ještě tuhý a neroztavený, vrátíme plech do trouby a na chvilku zapneme na 120 °C. Když se sýr rozehřeje, pak ho prsty domáčkneme, aby se spojily všechny plátky.
Krok 5: Rajče i papriku omyjeme a nakrájíme na proužky.
Krok 6: Na sýr natřeme ušlehanou pomazánku, rozložíme salám a poklademe proužky z rajčátka a zelené papriky. Pomocí papíru či folie stočíme do rolády a necháme do druhého dne uležet.
Krok 7: Můžeme podávat jako součást obložené mísy nebo jako jednohubky na pečivu pomazaném máslem a zdobené strouhaným sýrem.
Zveřejněno 7. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda ze všech druhů sýra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PM5l
Moje poznámka
Roláda ze všech druhů sýra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PM5l
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 9 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 9 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 2 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 5 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 6 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 7 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 7 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 10 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 10 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 11 hodinami
Tématické fráze:
druh sýra,
roláda z tortily,
druhy tvrdých sýru,
roláda z tvrdého sýra,
sýrová roláda ze strouhaného sýra,
rolada ze syra,
sýrová roláda z tvrdého sýra,
roláda ze sýru,
rolada z tvrdeho syru,
sýrová roláda ze strouhaného sýru,
rolada z tvrdeho syru,
recepty vseho druhu,
sýrová roláda recept,
domaci syrova rolada,
recept na sýrovou roládu,
druh tvrdého sýra,
roláda ze strouhaneho syra,
druhy tvrdého sýra,
rolady z tortily,
druhy sýrů
Suroviny:
sýr eidam,
pomazánkové máslo,
sýr tavený,
česnek,
junior,
rajče,
paprika čerstvá zelená,
nať cibulová,
sýr strouhaný
Komentáře (10)
S neregi prý není radno diskutovat..., ale co vám přijde paskviliozní, he? Že by ten Junior?
Nebýt fotečky tak vás patrně nenapadne, že nejde o klasickou "fousatou" klasiku, že
No a kdyby se paprika (o rajských raději nemluvit) zakomponovala přímo do plnky (nebo se kladla na pomazánku a ne až na salám) tak by řezy lépe držely pohromadě