Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 599 kJ / 3 011 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 225,68 g |
| Tuky | 200,45 g |
| Vláknina | 14,00 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 577 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 34,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme, zbavíme přebytečného loje a převážeme provázkem. Na rozpáleném oleji a másle osmažíme cibuli do sklovata a orestujeme opepřené maso. Přidáme namačkaný česnek, posolíme a podlijeme vývarem a vínem asi do poloviny masa.
Krok 2: Dusíme dokud není masíčko měkounké. Doba je různá podle toho jak bylo dobytče dlouho na světě. Průběžně podléváme již zmíněnými tekutinami.
Krok 3: Po změknutí maso vyjmeme, odšpagátkujeme a naporcujeme. Šťávu zahustíme jednoduše tak, že do ní dáme přiměřené množství mouky a rozmixujeme.
Krok 4: Pak ještě musíme provařit alespoň 15-20 minut. Podáváme s tím na co máme zrovna chuť: brambory, knedle, těstoviny.
Zveřejněno 16. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na česneku a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wExX
Moje poznámka
Hovězí na česneku a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wExX
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 4 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 7 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 25 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 38 minutami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 42 minutami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 46 minutami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 1 hodinou
Bramboráky
jahodp před 1 hodinou
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 1 hodinou
Kilimandžáro
jahodp před 1 hodinou
BeBe střecha
jahodp před 2 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 2 hodinami
Tématické fráze:
hovězí krk na česneku,
hovězí krk na víně,
hovězí krk na červeném víně,
hovězí na víně,
hovězí na česneku,
hovězí medailonky na víně,
hovězí na česneku videorecept,
recepty z hovězího krku na víně,
hovězí krk na česneku recept,
hovězí krk na víně a zelenině,
hovezi na cesneku recept,
recept hovězí krk na víně,
h ovězí krk na na česneku,
recepty hovězína víně,
hovezi medailonky na cesneku,
cesnek ve vine,
hovězí jednoduše,
hovězí maso jednoduše,
recepty-osmažený česnek,
hovězí krk na červene víně
Suroviny:
krk hovězí,
česnek,
cibule,
víno červené,
sůl,
pepř,
olej,
máslo,
mouka hladká,
vývar
Komentáře (4)