Žloutková fantazie

pomnenka Kuchařka: pomnenka

Doba přípravy: cca 70 min. (bez tuhnutí) 24 porcí Moučníky , Řezy 9 názorů

Suroviny

5 vajec
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
2 lžíce kakaa
50 ml oleje
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Krém:
200 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
1 vanilkový cukr
5 žloutků
250 g másla
Sníh:
5 bílků
300 g moučkového cukru
čokoládové hobliny
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšlehejte s veškerým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Obě hmoty lehce spojte a přidejte mouku s kypřícím práškem a kakaem, vmíchejte olej.

  2. Těsto rozetřete do vymazaného a vysypaného pekáčku, pečte při 200 °C asi 40 minut. Z mléka, mouky uvařte kaši, odstavte, vmíchejte cukr a žloutky. Kaši nechte vychladnout a rozšlehejte ji. Přitom přidávejte máslo. Krém rozetřete na korpus.

  3. Bílky s cukrem vyšlehejte nad párou na sníh. Rozetřete na ztuhlý krém a ozdobte čokoládovými hoblinami. Hotový moučník nakrájejte na řezy.

Poznámka

Tento recept mám z časopisu chvilka pro tebe je velmi jemný a chutný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žloutková fantazie

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    pomnenka, trošku mne rozesmála ta druhá fotka:-D! Vypadá to, jako plech přilepený zboku na stůl i s obsahem:-)). Ale jinak super;-):yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

  • pomnenka pomnenka(autorka receptu)

    Bibinka:moc děkuji určitě budou ten náš táta je taky na krémi a tohoto už sněd pul plechu

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Pomněnko, to vypadá na dobré řezy, které by taťuldovi zajisté chutnali, jak je tam krém, to má nejraději. Dávám ti 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • pomnenka pomnenka(autorka receptu)

    spagetka: děkuji určitě přidám jak sousedka přijde na kávu ;-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Ilonko, radši přidej foto hotového, ne z časopisu, až budeš mít, tohle fakt za moc nestojí, jinak recept vypadá :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • pomnenka pomnenka(autorka receptu)

    věřím že je nekvalitní ale bohužel nemám na mobilu moc kvalitní foťák

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Řezy budou určitě moc dobré. . . Jen - bylo by lepší dát svou vlastní fotografii než pořízenou z časopisu. Navíc, je velice nekvalitní. :-// Ale jinak :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: žloutková buchta anýzové hobliny žloutková pěna žloutkova pomazanka jak udělat čokoládové hobliny žloutkova šlehačka buchta žloutková žloutkova rolada žloutková žloutkové řezy recept žloutkoá buchta žloutková bucha rezy fantazie kremi na dorty kremi do dortu žloutkoá buchta žlotková buchta kuchař vaněk zloutkove řezy zloutky chvilka pro tebe žloutkové řezy

Zapomněl/a jsem heslo