Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chleba

Kdo jednou zkusí domácí chleba, těžko se už bude vracet ke kupovanému. Při pečení provoní celý byt a kůrku si vypečete podle libosti, jak kdo má rád. Tento recept je z droždí, ovoněný tymiánem a hravě ho zvládnete.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

7. 7. 2008 22:27

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie19 860 kJ / 4 747 kcal
Bílkoviny154,96 g
Tuky29,92 g
Vláknina50,99 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 6,45 g
Sůl16,05 g
Sacharidy938,89 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Janushkaaa

26. 2. 2012 14:31

Tak netuším kde jsem udělala chybu, těsto jsem udělala podle receptu (naštěstí z poloviční dávky) nechala kynout, pak udlala bochánek, počkala tich 20min - to už se začal bochánek pěnit v placičku, tak sem si říkala nevadí, bude trošku placatej no a po půl hodině pečení na tich stupních jak jsem si tu přečetla je z chleba tvrdá placka - rozlilo se to všude po pekáčku a ani nejde ven no strašný... Nejradši bych ho udělala znovu, ale nechci dopadnout zase stejně... :-(;-(

Adélka

20. 11. 2011 20:16

takže milý Vlajdo,smekám....žiju 10 let v Bavorsku a to je vyhlášené největším počtem druhů pečiva a chlebů...a že jsou to opravdové dobroty...musím uznat,že ten Tvůj chlebíček jim může hrdě konkurovat....děkuji za recept...nemyslela jsem,že je to tak jednoduché...dnes se pouštím už do pečení 4 kousku....

sajos

20. 11. 2011 20:11

Mooockrát dějuji za recept...včera jsem chlebíček pekla,ale dnes musím znovu...všichni se tak oblizovali až zbyla poslední patka,,,jen jsem si dovolia recept malinko vylepšit....místo 5.ti hrnků hladké mouky..jsem dala 2 hladké,2 polohrubé a jeden hrnek žitné...a pekla jsem ho ve starém kastrolu,který jsem nechala 30 min.v troubě na 230 C předehřát,pak jsem do něj jen tak na sucho šupla těsto,posypala kmínem...30min.s pokličkou a 30 min.bez pokličky...pak se Vám nic nepřilepí a chlebíček je jak lusk....ještě jednou dííííky....

Dana61

24. 10. 2011 10:13

Vlajdo - ten tvůj chlebík je nádherný:yes::-D z takového chlebíčku musí být paf i sám pekař:-D:yes:

Cruelka Cruelka

22. 10. 2011 22:27

Chlebík výborný:yes: dělám ho každý víkend ... dělám ho trošku jinak přidávám do něj nasekané dýňové semínko a nahoru dávám sezamové semínko - mnamka:-p

jitka

30. 9. 2011 14:54

ahoj delala jsem ho nekolikrat
byl po kazde moc dobry
ale ma to jednu chybu tu kamenovou formu nebo plech vymazat požadně sadlem
vůbec se nepřilepí :-)

Marťa

28. 6. 2011 17:00

podařil se krásně :yes: pekla jsem ho na 250 a 175°C
do jednoho bochníku jsem zapracovala kostečky uzeného, taky výborné ;-)

kamila

1. 9. 2010 20:44

domaci chleb je nejlepsi. protoze clovek vi co tam dal,a ne jako vyrobeny v tovarne. :-p

alzzik

9. 8. 2010 15:21

chleba je vynikající, dávám bodík.
Nedávala jsem tam akorát tymián.
Ale o to víc soli a kmínu... A byla to opravdová mlaskačka :-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 12. 2009 18:54

Já nejsem autorka, ale když se na to tak dívám, 5 hrnků hl. mouky, řekla bych, že by mohl mít tak kolem kila;-)

Jirka

8. 12. 2009 18:34

ahoj, prosím prosím, na kolik gramů chleba je ten recept? Já mám pekárnu na 450-750g chleba. tak abych věděl jestli ubrat nebo přidat ingredience :-) Děkuji ;-)

cipisek

6. 6. 2009 09:15

chlebík je výborný. ty stupně jsou odhadem ale povedlo se a mam z toho radost:-D:-8

juryna

30. 4. 2009 12:11

jsi šikovný :yes:super,taky ho tak peču,nebo udělám místo chleba chlebovky a do tohoto těsta ještě nastrouhám studený uvařený brabor.chléb vydrží déle vláčný.:-)no, i když u nás moc dlouho nevydrží.sní se za chvíli:-O

Merylas Merylas (moderátorka)

11. 1. 2009 13:29

Jiří, já bych odpověděla, ale mám troubu plynovou, peču tak nějak odhadem a ty stupně nevím. Ale určitě někdo odpoví ;-)

jiři koloturysta@seznam.cz

11. 1. 2009 10:31

kolik stupnujje pečeni prudke a na kolik se ma snižit na dopekani děkuji za odpověd

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí chleba domácí chleba recept na chleba z domácí pekárny domácí chléb domácí chléb domácí chléb domaci chleba recepty domácí chleba recept domácí chleba recept recepty na chleba z domácí pekárny recept domácí chléb recept domácí chléb domácí chleba recepty domaci chleb recept domácí chleb recept domácí chléb recept recepty na domácí chleba recepty na domaci chleba recept na domácí chleba recept na domácí chleba

Suroviny: mouka hladká, voda, droždí, sůl, cukr, mléko, tymián, kmín celý, mouka hladká, ocet

TopRecepty.cz

Domácí chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/045