Řecký Imam ba-i-ldi - lilek s cibulí

marcik Kuchařka: marcik

Zeleninová jídla 7 názorů

Suroviny

8 baculatých lilků
8 malých cibulí
6 stroužků česneku
5 nastrouhaných rajčat
petrželka
sůl
pepř
strouhaný sýr na zapečení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilky podélně rozkrojíme a plochou stranu nařízneme do křížů, spodní stranu jen podélně.

  2. Opékáme na oleji z obou stran - ne na prudko, lilek musí změknout i vevnitř.

  3. Po opečení dáme lilky na papír, aby vypustily co nejvíc oleje.

  4. Všechny suroviny nakrájíme na drobno a v trošce oleje (po opékání lilků) osmahneme cibuli a česnek, přidáme rajčata, sůl a pepř. Dusíme asi tak 15 min., nakonec přidáme petrželku a stáhneme z plotny.

  5. Lilky naskládáme na plech, lžící rozmáčkneme dužinu a naplníme připravenou směsí.

  6. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě při 190°C asi 30 minut, posypeme sýrem a zapékáme ještě asi 15 minut.

Poznámka

Je to pro ty, kteří milují cibuli a česnek. Prohledala jsem tu recepty a nic takového jsem nenašla. Jestli tu něco takového už je, tak se moc omlouvám. Je to turecké jídlo, které je moc oblíbené v Řecku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řecký Imam ba-i-ldi - lilek s cibulí

Tématické fráze: lilek po řecku imam recept imam opékaný lilek lilek lilek s cibulí mail aktiv.co.ba loc:cz řecký imam mail kbstuzla.co.ba loc:cz imam baildi recept recept ba opečený lilek recept imám řecký immam recept na ba imam recepty imam jidlo řecké plněné lilky eldis@aktiv.co.ba loc:cz olejová bá

Zapomněl/a jsem heslo