

Rajčatový pekáč s vůní pizzy
Suroviny
- 6-8 středních rajčat
- 3 střední cibule
- 2 kuřecí prsa nebo vepřové (dala jsem 3 plátky krkovičky)
- olej
- máslo
- koření na pizzu cca asi 1 polévková lžíce
- drcený pepř
- asi 6 středních syrových oloupaných a na měsíčky pokrájených brambor
- 1/2 kostičky kuřecího bujónu a
- 1/2 extra silného bujonu
Postup přípravy receptu
Rajčata naříznout nahoře do kříže, spařit, po 3 minutách zchladit a oloupat. Pokrájet cibuli, na lžíci oleje a kousku másla na pánvi zesklovatět, posypat trochou soli, pizza kořením a pomalu odkryté podusit.
Maso posolit, opepřit a troše oleje pěkně osmahnout do zatáhnutí. Dát na dno pekáče, na to podušenou rajskou směs, nahoru brambory a rozdrobit bujony.
Posolit nejlíp mořskou solí a brambory rukama vtlačit, aby se omáčely v rajčatové směsi. Poklást několika plátky másla a dát asi na 160°C péct do měkka.
Poznámka od kuchařky
Ten sosíček je mňam.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rajčatový pekáč s vůní pizzy
-
+6
šťávička je opravdu nádherná
-
ještě že jsem najezená
,vypadá to ohromně
-
Hm...vypadá už od pohledu, že bude opravdu mňam
-
Srettko, bezvadný, recept se mi líbí a vzhledem k tomu, že já si potrpím na hezky vypadající šťávičky, což u tebe je, dávám ti ten 1.bodík
-
už jsem to tam dopsala - syrové brabůrky,dík
maso je jen po povrchu zatažené, aby se nevypotilo ze šťávy -
Může to být dobré, ty brambory tam dáváte syrové nebo nějak předvařené?? Zbytek surovin už je totiž v podstatě hotový..