

Pečené česnekové paličky
Suroviny 4 porce
- 8 celých paliček česneku
- olivový olej
- 100 g anglické slaniny vcelku
- sůl
Postup přípravy receptu
Paličkám česneku seřízneme vršek asi půl centimetru od vrcholu, řeznou stranu vydatně potřeme olivovým olejem a posolíme.
Paličky opatrně promneme, abychom stroužky povolili, ale ne úplně oddělili. Do vzniklých mezer nastrkáme špalíčky slaniny.
Pečeme při 220°C asi 50 minut. Česnek musí být uvnitř tekutý, ovšem ne hnědý, protože by zhořkl.
Podáváme s opečenými tousty a solí, minutkovým či grilovaným masem nebo tepelně upravenou zeleninou. Nejlépe chutná s čerstvou bagetou, na kterou si stroužky roztíráme a lehce posolíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené česnekové paličky
-
Tak dnes jsem také k masu péct česnek
-
paradni je peceny cesnek zamichany (rozmackany) do bramborove kase
-
Elizo, pečený česnek milujeme
Jen celou paličku rozkrojím uprostřed (místo vršku). Vznikne hezký tvar. V poslední době ho dávám téměř ke všemu masu. Že by závislost
-
+1 pečené česnekové paličky mám moc ráda - já je griluju spolu se zeleninou, pokapané trošku olejem. Se slaninou jsem ještě nedělala, ale musí to být výborné.
-
Moc děkuji za zájem a vyzkoušení; u nás moc chutnají, takže s potěšením šířím dál
. Ona by stačila i topinka nebo pečené brambůrky a hned mají partnera, který je povýší na gurmánský (..no jo, já vím...gurmetský) zážitek...
-
dneska jsem je dělala, byly vynikající letí
+
-
dneska jsem je dělala, byly vynikající letí
+
-
To ráda vyzkouším,láká to moc
ještě jsem to nejedla,ale koukala jsem ,že poslední dobou se hodně používá česnek ve slupce.
+1
-
to musí být dobrota
-
česneku, vůbec to není piplačka
- ze stroužku jen sloupneš ty vrchní slupky, které jdou jak papír - uřízneš vršek, zakápneš olejem, já jsem zabalila do kousku alobalu a šoupla do trouby jen tak na rošt...a pečeme..ke konci alobal otevřít...žádná piplačka, ale lahůdka
, ten obsah pak už jen vycucneš přímo ze stroučku
-
no to je pěkný ,ale docela piplačka
nebo né
ale musí to být dobrý
-
Ivi, díky za pěknou fotku a bod
.
-
Elizo, na pečenou palici česneku jsem kdysi narazila na Cuketka.cz a od té doby si ji slibovala
...dneska na ní došlo a já slupla celou palici s krajíčkem čerstvě upečeného cheba a byla vynikající
přidávám k tobě alespoň fotečku a bodík, nemá smysl to sem vkládát do 25té
-
Elizo. Pečeme česnek celé neloupané spárky a pak je o ně vždy velký šust. Ale takhle se mi to moc, moc líbí. Je to náramná dobrota. + 13.bodík
-
O této úpravě česneku jsem slyšela už mnohokrát, ale nikdy prozatím nezkusila, ale nyní v tomto lákavém provedení mě už to svádí k provedení, posílám bodové hodnocení