Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 182 kJ / 1 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,66 g |
Tuky | 105,01 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 7,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu si naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat přes noc. Na druhý den si ji nakrájíme na proužky široké cca 3 cm, na každý proužek položíme pásek slaniny a napichujeme na jehlu do vlnky.
Krok 2: Vždy napíchneme žampion, propíchneme a do ohybu napíchneme kolečko čili papričky a zase žampion. Na jednu jehlu se vlezou cca 2 proužky kýty. Jehly s masem položíme na pekáč a podlijeme vodou.
Krok 3: Pečeme, až je maso měkké, cca 1 hodinu na 200°C, podle potřeby podléváme.
Zveřejněno 16. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ďábelská vlnka na jehle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAvl
Moje poznámka
Ďábelská vlnka na jehle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAvl
Nejnovější recepty
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 3 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 5 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 7 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 20 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno 23. 6. 2025 12:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 33 minutami
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 2 hodinami
Halušky s brynzou
Lupcina před 3 hodinami
Fazolová polévka s rajčaty
wimra před 4 hodinami
Banánové brownies
mardzas před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka
meli11 před 5 hodinami
Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
Subrt173 před 6 hodinami
Rajčatové lasagne s cuketou a ořechy (raw)
KrisZaezemi před 8 hodinami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 17 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 20 hodinami
Tématické fráze:
jak připravit dobré ražniči na gril,
plzenština,
ražniči z vepřové kýty,
vepřové na jehle,
ďábelské vlnky z vepřového masa,
kuřecí játra na jehle,
živáňská pečeně babicovy dobroty,
ďábelská kýta,
jak napíchnout kýtu,
játra na jehle,
ražniči na jehle,
jehly na kýtu,
živanska na grilu s více druhu masa zeleniny,
vlnka sk,
vlnka sk,
vlnka.cz,
dábelské jídlo pro dábly,
jak napíchnout kýtu na gril,
recept dabelsky hadi,
vepřové maso na jehle
Suroviny:
kýta vepřová,
chilli paprika čerstvá,
žampiony sterilované,
slanina váhalova,
sůl,
pepř,
olej olivový,
omáčka sojová,
česnek
Komentáře (63)
Kýtu naklepeme...
Na druhý den ji nakrájíme...
A je to!
Na druhý den si ji nakrájíme...
Paní, Vy jste sadistka!
Okamžitě vypusťtě to "si"!
Recept vynikající a ještě lepší, když použijete vepřovou svíčkovou. Známe z Indonesie, tam ale z kuřecí svíčkové (nejedí vepřové...). Škoda pro ně, nevědí, co je dobré.
Rebi dyť vííím-já bych jela s váma taky
Jani-to nemáš špatný nápad s těma játrama
mooc pěkné dlabáníčko
Moc krásně a vkusně připravené jídlo