Jahodová marmeláda s galaretkou

Suroviny

1 kg jahod
500 g cukr krystal
špetka kyseliny citrónové
1 jahodová galaretka

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme a dáme je do většího hrnce. Můžeme přilít trochu vody, aby se nám jahody nepřipalovaly než pustí svou šťávu. Ale opravdu trošičku.

  2. Na mírném ohni za občasného míchání jahody rozvaříme. Potom přidáme kyselinu citrónovou, cukr a promícháme, až se nám cukr krásně rozpustí. Nakonec přisypeme celou galaretku a promícháváme asi 5 minut.

  3. Vlijeme do skleniček a zavaříme podle svých zvyklostí. Zavařovala jsem v troubě na plechu s vodou při 250 stupních. Jakmile začala voda v plechu vařit, tak jsem troubu vypnula, pootevřela dvířka a nechala sklenice vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Byla to má první zkušenost se zavařováním. Malinko jsem se s tím potrápila. Vlila jsem do jahod více vody, takže mi to nechtělo ztuhnout. Musela jsem přisypat více cukru a přidat o 1 galaretku více. Na chuti to vůbec neubralo. Marmeláda je výborná na namazání na pečivo, ale také je z ní výborný koktejl.

Komentáře k receptu Jahodová marmeláda s galaretkou

  • Nadja Nadja

  • misza misza (autorka receptu)

    zdenek: Galaretka je ovocné želé. Mrnki na stránky http://www.galaretka.cz/, Já ji kupuji v Polsku.

    Odpovědět

  • zdenek zdenek(neregistrovaný)

    Je mi 65 let,občas vařím.Slovo galaretka vidím až zde.Může mně laskavě někdo zde napsat o co se jedná. Díky.:-?

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (moderátorka)

    Bezva nápad:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    S galaretkou mne to ještě nenapadlo - dobrý tip.:yes::yes: +;-)
    Jana R. - jinak než v DP džemy nedělám a neměla jsem nikdy problém, že by to neztuhlo. Ovšem s želírovacím curkem, ne s obyč. krystalem. ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Pavla: no, tak tohle bylo právě s gelfixem 1+1 a bylo to jako ovocná šťáva.:-D

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    No... u nás doma se zase zaváří pouze a jenom a zásadně s gelfixem 2:1. A vždycky ztuhne perfektně. Co dům, to jiný džem :-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Miško, nedávno jsem dělala, pokud sis všimla džem z třešní. Vůbec se mi nepovedl, respektivě mi neztuhnul. Věř, nebo nevěř, napadla mne ta galaretka, ale říkala jsem si, že jsem se asi zbláznila. Ale bylo to jediné, co jsem doma měla. Jenže jsem si počkala na druhý den a koupila pektogel, přidala trochu cukru a uvařila znova. A ubezpečila jsem se, že pekárna nemá chybu, ale na pečivo, ne na džemy. A tvůj recept přišel až teď a díky moc za něj!!:-D:yes::yes:

    Ještě jsem chtěla napsat, že nikoho nezrazuji z toho, aby vyzkoušel džem v pekárně!! Jen já mám pocit, že ty želírovací prostředky se nesmí tak dlouho zahřívat a navíc se mi nezdá, že by to v pekárně vařilo;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    S galaretkou jsem ještě nezavařovala, vypadá to dobře ;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jahodová marmeláda bez zavařování marmeláda v troubě jahodova marmelada jahodová marmeláda recept zavařování marmelady v troubě kyselina citronová do marmelád jahodová marmeláda s gelfixem jahodová marmeláda v troubě recept jahodová bio marmeláda dzem neztuhnul jahodová marmeláda pektogel zavařování marmelád v troubě jednoduchá domácí jahodová marmeláda jahodový džem kyselina citronová jahodová marmeláda s agarem jednoduchá jahodová marmeláda zavařování jahodová marmeláda marmeláda s gelfixem marmeláda s agarem recepty s galaretkou