Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 3 268 kJ / 781 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 1,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 162,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2017 16:29
Holubinky jsou výborné jako smaženice. Jsou mírně kořeněné.
Už jsem přidělila bod.
Houby jsme doma jedli pořád. Maminka vždycky říkala, že už jí lezou "krkem".
Byly polévky, omáčky, smaženice, řízky nebo jen posolené a opékané přímo na plotně nebo panvičce.
Už jsem přidělila bod.
Houby jsme doma jedli pořád. Maminka vždycky říkala, že už jí lezou "krkem".
Byly polévky, omáčky, smaženice, řízky nebo jen posolené a opékané přímo na plotně nebo panvičce.
29. 7. 2011 12:03
Kadlik: Při vašich kulinářských dovednostech by partnerka byla sama proti sobě, kdyby jídlo odmítla..Do srmti smrťoucí by si to mohla vyčítat. Já bych rozhodně ani neváhala a spucla to. Jsem důvěřivá a mám ráda jídlo...
1. 7. 2011 20:38
Jana Remkova:
Jo, tomu já říkám největší projev lásky a důvěry. Když naservíruju partnerce houbové jídlo, popřeju jí - dobrou chuť, lásko... a na její otázku - ty nebudeš???? Řeknu - ne, děkuju, nějak se necítím dobře. Byla to zkouška, a dotyčná dáma obstála, když mi za chvilku dala vylízaný talíř se slovy - dobrota.... V tom okamžiku jsem věděl, že mi někdo věří, a o jeho víru se můžu opřít i já...
Jo, tomu já říkám největší projev lásky a důvěry. Když naservíruju partnerce houbové jídlo, popřeju jí - dobrou chuť, lásko... a na její otázku - ty nebudeš???? Řeknu - ne, děkuju, nějak se necítím dobře. Byla to zkouška, a dotyčná dáma obstála, když mi za chvilku dala vylízaný talíř se slovy - dobrota.... V tom okamžiku jsem věděl, že mi někdo věří, a o jeho víru se můžu opřít i já...
1. 7. 2011 17:28
spagetka: joo, holka, to se mne neptej!! bylo mi řečeno, že jsou jedlé a hotovo!
1. 7. 2011 16:39
Holubinky nemají chybu Já je mám v jídle radši než praváky nebo kozáky. Nevím, z čeho máte strach? Jsou opravdu dobře rozeznatelné. A holubinka zelená nebo fialová je Jo a růžovkám říkáme u nás taky "masák" a ten přírodně jako čína je
1. 7. 2011 15:59
Jana Remkova: otázka, čemu říkáš růžové holubinky a čemu růžovky
1. 7. 2011 15:57
Já bych určitě nasbírala muchomůrky zelené, při mém štěstí, ale u baráku nám rostly přímo u výměníku takové růžové holubinky. Vždycky, jak jsem si nevěděla rady, tak kamarádka, co se k nám přestěhovala z Krupky a dělala před tím v lese, takže houby znala mi říkala: Pojď jdem si nasbírat oběd. A fakt jsme každá měla dost doma pro všechny A jestli jsou tyhle aspoň trochu tak dobré, jako byly ty růžovky, tak musím dát plus.
1. 7. 2011 13:39
1. 7. 2011 12:50
Jejda, já jen tiše závidím. Holubinky miluji, ale od smrti otce, je nesbírám. Netroufám si, věřila jsem jen jemu.+11
1. 7. 2011 12:03
tak jsem ještě k tomu podobnému receptu přihodil svoji fotečku - řízečky z hřibů hnědých... Konečně u nás popršelo, tak možná něco poroste. Jinak - opakuju - ti "houbaři", kteří říkají, že sbírají jenom pravé hřiby, neb to ostatní je pod jejich důstojnost, ohnout se pro prašinku, a podobně, ti nejsou houbaři!!! A o moc přichází!!!
1. 7. 2011 11:20
Špaget, ufff, to bylo o fous .
1. 7. 2011 11:17
Klariska: teda teď jsi urazila všechny holubinkáře , máš jediný štěstí, žes to dala do úvozovek
1. 7. 2011 11:12
Jedla jsem u švagrové kyselou mléčkou polévku s holubinkami a byla vážně úžasná. Obdivuju každého, kdo se nebojí tyhle "prašivky" sbírat, já je neznám tak raději neriskuju .
1. 7. 2011 10:54
Kadlík opět nezklamal. Jak v receptu, tak povídání.
Buhužel holubinky neznám. Jedl jsem je jen jednou a nic lepšího z hub od té doby ne.
Buhužel holubinky neznám. Jedl jsem je jen jednou a nic lepšího z hub od té doby ne.
1. 7. 2011 10:23
Kadlik:Kadlíku taky bych si vyděsilajééé tak mi je líto,že tyto houby neznám a že mi je nenaučil nikdo sbírat přímo v lese,kolikrát to tak láká,ale já to neznám a tak nic takového nesbírám.Ale závidím,myslím,že to musí být houbařská delikatesa+1
To jsem si zase hezky početla,jo to je Kadlik
To jsem si zase hezky početla,jo to je Kadlik
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 15 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
plysovykozisek uvařila před 17 minutami
Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Yvajs uvařil před 1 hodinou
Dvoubarevná bábovka
Grecmanova uvařila před 3 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 7 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 12 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 17 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 18 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 18 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Babiččiny blbouny: Nadýchané sladké kynuté knedlíky s ovocnou náplní podle našeho receptu zvládete snadno
Dokřupava smažené rýžové nudle se zeleninou: Domácí „čína“ jen z několika ingrediencí může být na stole za pár minut
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Další recepty
Tématické fráze: holubinka fialova holubinky houba holuběnka jedlé holubinky rizky z holubinek holubinky recepty holubinky na taliri holubinky foto holubinka ruzovka holubinka ruzova jak dlouho smažit hřiby pokrmy z holubinek ciruvka zelanka recepty holubinky recept holubinka zelena recepty z holubinek fialová holubinka holubinka fialová recepty holubinka čirůvka zelánka recept
Suroviny: holubinka, sůl, česnek, mouka hladká, vejce, strouhanka, brambory, vývar masový, sádlo, sůl, pepř, kmín celý, cibule
Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WWBW
21 názorů