Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 268 kJ / 781 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 1,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 162,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Holubinky očistíme (na řízky používám u větších kousků celý klobouk) a zvlášť pak celou nohu, u velkých nohu a klobouk rozpůlíme, menší jenom rozpůlíme, malé děláme vcelku. Prosolíme, zespod potřeme utřeným česnekem a necháme chvilku odpočinout.
Krok 2: Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé plátky a měsíčky a dáme na pánev. Dospodu dáme cibuli. Pořádně posypeme kmínem, osolíme, přidáme vývar, trošku sádla a zakryjeme a dusíme.
Krok 3: Zapneme fritovací hrnec a mezitím si obalíme holubinky v klasickém trojobalu, které potom smažíme ve fritovacím hrnci dozlatova. Sem tam promícháme brambory na pánvi, až jsou hotové.
Zveřejněno 1. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WWBW
Moje poznámka
Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WWBW
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 13 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 35 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 40 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 18 hodinami
Tématické fráze:
holubinka fialova,
holubinky,
houba holuběnka,
jedlé holubinky,
rizky z holubinek,
holubinky recepty,
holubinky na taliri,
holubinky foto,
holubinka ruzovka,
holubinka ruzova,
jak dlouho smažit hřiby,
pokrmy z holubinek,
ciruvka zelanka recepty,
holubinky recept,
holubinka zelena,
recepty z holubinek,
fialová holubinka,
holubinka fialová recepty,
holubinka,
čirůvka zelánka recept
Suroviny:
holubinka,
sůl,
česnek,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
brambory,
vývar masový,
sádlo,
sůl,
pepř,
kmín celý,
cibule
Komentáře (21)
Už jsem přidělila bod.
Houby jsme doma jedli pořád. Maminka vždycky říkala, že už jí lezou "krkem".
Byly polévky, omáčky, smaženice, řízky nebo jen posolené a opékané přímo na plotně nebo panvičce.
Jo, tomu já říkám největší projev lásky a důvěry. Když naservíruju partnerce houbové jídlo, popřeju jí - dobrou chuť, lásko... a na její otázku - ty nebudeš???? Řeknu - ne, děkuju, nějak se necítím dobře. Byla to zkouška, a dotyčná dáma obstála, když mi za chvilku dala vylízaný talíř se slovy - dobrota.
Buhužel holubinky neznám.
To jsem si zase hezky početla,jo to je Kadlik