Kapří kousky ve vinném těstíčku

Ryby Doba přípravy: 20 minut 10 názorů

Ryby Doba přípravy: 20 minut 10 názorů

Suroviny 2 porce

400 g kapra (vykostěný filet)
100 g hladké mouky
150 ml bílého vína
1 lžíce rozpuštěného vychladlého másla
1 vejce
sůl
pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kapří filet i s kůží nakrájíme na kousky (5x4cm). Dobře osušíme, osolíme, opepříme. Necháme cca hodinu odležet v chladu.

  2. Vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, vejce, bílého vína, vychladlého rozpuštěného másla, soli a pepře. Jednotlivé kapří kousky nejprve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko lépe chytalo.

  3. Následně kapří kousky obalíme v těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova. Výbornou přílohou jsou smažené bramborové lupínky, nebo vařené brambory doplněné pikantní tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu Kapří kousky ve vinném těstíčku

Tématické fráze: vinné těstíčko kapr v těstíčku ryba ve vínnem těstíčku candát v těstíčku z vína babicovy dobroty kapr v těstíčku štika ve vinném těstíčku kapří hranolky v sýrovém těstíčku kapří hranolky ve viném těstíčku vinnem těstíčku ryba s kůží v těstíčku ryba smažená ve vinném těstíčku jak udělat těsto na kapri cukete ve vinném těstíčku kapr v těstíčku vinné testicko na rybu těstíčko z vína smažené kapří kousky