Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou

HankaPu Kuchařka: HankaPu

Doba přípravy: 15 min. bez smažení 4 porce Houby 21 názorů

Suroviny

400 g hlívy ústřičné
200 g zakysané smetany
150 g rokfóru
200 g pšeničné mouky
100 ml mléka
250 ml suchého bílého vína
2 vejce
1 lžička zrnek zeleného pepře
olej na smažení
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a rozšleháme je s bílým vínem. Přidáme mouku, trochu soli a všechno důkladně promícháme. V případě potřeby přilijeme ještě trochu vína. Těstíčko necháme 10 minut odpočinout.

  2. Hlívu očistíme a zbavíme tvrdých nohou. Můžeme je usušit, nebo přidat do polévek. Větší houby případně rozpůlíme. Houby osolíme a opepříme.

  3. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těstíčka. Rokfór protlačíme cedníkem a rozetřeme ho s mlékem dohladka. Přidáme zakysanou smetanu a zelený pepř a všechno důkladně promícháme.

  4. Olej rozehřejeme na 170°C. Hlívy namočíme v těstíčku a usmažíme je v horkém oleji dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce.

  5. Houby podáváme s rokfórovou omáčkou.

Poznámka

Zdroj: Vaříme z hub

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 223 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou

1 2

Tématické fráze: hliva ustricna v testicku hlíva na čínský způsob recept hlíva v těstíčku smažena hliva rokfórovou rokforová omáčka na těstoviny hliva ustricna smazena hlíva ústřičná v těstíčku recepty hlíva ústřičná smažená v těstíčku hlíva s nivou testoviny s rokeforovou omáčkou recept smažené houby v těstíčku smaženice z hlívy rokforová omáčka, rokvorská omáčka jablecne krouzky ve vinnem testicku kure s rokforovou omackou smažená niva v těstíčku smažená hlíva ústřičná v těstíčku rokforova omacka z nivy

Zapomněl/a jsem heslo