Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci dle mé prababičky

Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Recepty se liší, každý kuchař má svůj tajný recept. Základ chuti vždy spočívá v kvalitních špekáčcích, dobře vychuceném nálevu a velkém množství cibule.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení)

9. 8. 2011 22:20

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie585 kJ / 140 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy35,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tara23

3. 3. 2023 17:44

utopenci právě naloženy, dle rady jsem přidala sůl a do řezu nasypala trošku pepře. Tak uvidíme za týden :-)
Týden utekl a utopenci luxus. V pondělí naložím další várku;-)

ruda43

18. 9. 2019 15:53

spinner: Pravda..Ale nejsou špekáčky jako špekáčky..Z Globusu jsou fakt TOP,a nádherně se loupou..

spinner

24. 12. 2017 19:01

...zajímalo by mě zda je nějaká finta jak oloupat špekáčky aby tam už nebylo kousíček střívka!

Pavel F.

5. 9. 2017 19:48

ivulinka: no - já a kupa mých přátel milují utopence podle vašeho receptu, jenomdávám 3-4 nasekané stroužky česneku a přisypu koriandr....a je to SUPEEEET !!!!!! :yes:

Slavomír Vácha

13. 8. 2017 11:52

Do láku dávám ještě vyvařit 1 cibuli nakrájenou na polokroužky a lák liju poloteplý.Cibuli přidám do sklenice. !!!!Jinak špekáček podélně na dva řezy,potřít hořčicí,posypat mletým pepřem a dát tam polokolečko cibule.

beda3241

6. 8. 2017 19:09

Čekal jsem nějaký bombastický recept a myslím si,že je to klasika.Jak si to kdo vylepší a přiostří,záleží na chuti.Já mám zkušenost,že základ je kvalitní uzenina a špekáčky z Globusu nejsou vyloženě špatné,ale ne nejlepší.Před 5 lety jsem dostal utopence od kamaráda a byli v něm párky od soukromníka z Nymburka.Od té doby jsem lepší nejedl.

Jijan

10. 7. 2017 19:45

Jitka: Už jste někdy viděla špekáčky bez špeku????

Marie Pajerová

5. 2. 2017 20:22

Já vytřu rozříznuté špekáčky pálivou hořčicí a je to dobré !

lenka Špásová

22. 12. 2016 16:38

prosím,lák na špekáčky svaříte?děkuji

jirka

29. 11. 2016 14:13

Já to dělám úplně jinak:Dělám to do dvojky---špekáčky,cibule,kysané zelí!
lák-1 třetina ocet 2 třetiny voda 5kul.nk -5kul.pepř.2bob.listy.2kl soli ---Bez cukru!!!
Do sklenice---trochu zelí-špek.cibule na kolečka.a opět to samé.můžete přidat malé kolečka čili papričky.1 týden čekání a šup už je po nich

spinner

10. 7. 2016 18:18

santa: ...za 30 Kč/ks mě přejde chuť !!!!!!!!!!!!!!:-//

ivulinka ivulinka

25. 11. 2015 18:29

Danuše Prášková: moji úpravu receptu si přečti v komentáři o pár řádků níž. Pro nás byl lák dost nevýrazný, takže v komentáři popisuji, o kolik a čeho jsem dala víc.;-)

Danuše Prášková

25. 11. 2015 15:44

ivulinka:Ahoj,budeš tak hodná a pošleš mi recept s Tvojí úpravou?Chci udělat synovi radost,tak ať není zklamán.;-)Děkuji

ivulinka:

marcelka395 marcelka395

27. 9. 2015 12:00

Utopenci dle tohoto receptu nám moc chutnají, tak dneska opět naloženo:-8;-), dovoluji si přidat fotku:-K

Petra

13. 9. 2015 19:20

Jsou i lepší špekáčky než z Globusu :-)

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: lák na utopence recept na utopence s cibulí klasika vynikající utopence lak na utopence recept utopence naložene za 2 dny utopenci recept jak udělat lák na utopence vynikající utopenci recept na utopence recept na klasika utopenci utopenci recept na klasické utopence naložené buřty s cibulí jak dlouho nakládat utopence jak nakladat utopence nejlepší lák na utopence lák do utopenců nejlepší utopenci recepty lák na utopence nakládání utopence se zelím

Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, pepř celý, koření nové koření, cukr, feferonka

TopRecepty.cz

Utopenci dle mé prababičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7ok