Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem
Krémová panna cotta z tučné smetany je zpevněná želatinou a doplněná hedvábnou karamelovou omáčkou a čerstvým ovocem. Tento složitější dezert je odměnou pro všechny mlsné jazýčky a pozvedne i sváteční chvíle.
Suroviny pro 4 porce
1 hrnek = 250 ml
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 192 kJ / 2 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,79 g |
| Tuky | 202,76 g |
| Vláknina | 0,63 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 188 mg |
| Sůl | 0,58 g |
| Sacharidy | 187,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šlehačku s cukrem na panna cottu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme vanilkový extrakt nebo lusk. Pokud použijeme lusk, vyškrábneme z něj nožem semínka, která spolu s luskem dáme do ohřáté smetany a necháme 30 minut louhovat. Poté vyndáme lusk, smetanu znovu ohřejeme a odstavíme.
Krok 2: Do hrníčku dáme studenou vodu a přidáme do ní želatinu. Necháme 5-10 minut stát. Pokud máme plátkovou želatinu, necháme ji nabobtnat v půl litru studené vody 5-10 minut, želatinu následně vyndáme a dáme do smetany.
Krok 3: Vodu s želatinou pak nalijeme do smetany a asi 2 minuty mícháme. Směs nalijeme do misek a dáme chladit alespoň 4 hodiny.
Krok 4: Připravíme omáčku. Třtinový cukr se smetanou ohřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Poté odstavíme, přidáme extrakt, skořici a necháme vychladnout.
Krok 5: Vychladlou omáčkou poléváme ztuhlou, vychlazenou panna cottu. Dozdobíme čerstvým ovocem.
Zveřejněno 24. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YV3K
Moje poznámka
Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YV3K
Nejnovější recepty
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová pečeně Hamburk
Přidáno před 5 hodinami
Kotleta plněná špekem a okurkou
Přidáno před 6 hodinami
Tortillové trojhránky
Přidáno před 6 hodinami
Nadýchaný květákový nákyp
Přidáno před 7 hodinami
Bulgur s lilkem, špenátem a rajčaty
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Sahula před 3 hodinami
Losos na smetanových bramborách
Sahula před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Susanna před 3 hodinami
Cukrářská vánočka (mazanec)
Kvitko před 3 hodinami
Celerový salát
Mandragora před 5 hodinami
Čočková polévka se smetanou
Kajkajak před 5 hodinami
Jablkový perník
Jitinka před 6 hodinami
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
Jan Nemec před 10 hodinami
Gnocchi s mletým masem a zeleninou z jedné pánve
Tom_Krupa před 10 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Dieta před 10 hodinami
Tématické fráze:
panna cotta,
panacota s želatinou v prášku,
panna cotta s karamelem,
recept na panna cottu,
kokosová panacota,
panna cotta s práškovou želatinou,
panacota s práškovou želatinou,
karamelova panacota,
formičky na panna cotta,
panna cotta recept,
panna cotta prášková želatina,
formičky na pana cotta,
panna cotta želatina v prášku,
kokosová panna cotta,
smetanová panna cotta,
panacota v prášku,
panna cotta s želatinou v prášku,
panna cotta s karamelem recept,
recept na pana cottu,
panna cotta v prášku
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
lusk vanilkový,
želatina prášková,
voda,
cukr třtinový,
smetana ke šlehání,
skořice mletá,
extrakt vanilkový,
borůvky,
maliny,
ostružiny,
jahody
Komentáře (16)
Ale s dovolením pošlu odkaz na karamel se smetanou, který je osvědčený a můžu ho doporučit, dělám ho i do zásoby.
http://www.toprecepty.cz/recept/15704-karamel/
ta třetí fotka je úúúžasná