Nadívané kuřecí kůže

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: cca 35 min 49 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: cca 35 min 49 názorů

Suroviny individuálně

Kuřecí kůže (pokud je neseženeme použijeme kůže z kuřecích horních stehen-steaků)
1 cibule
2-3 kusy kuřecích jater
olej
2 krajíce chleba
mléko
sůl
pepř
grilovací koření
celý kmín
muškátový květ
česnek
vejce
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájená játra a odstavíme.

  2. Směs osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a muškátový květ.

  3. Chleba nakrájíme na kostičky a rozmočíme ho v mléce, nebo ve vodě. Pak jej pořádně vyždímáme a přidáme ke směsi jater a cibule.

  4. Celou směs promícháme, přidáme vajíčko.

  5. Na desku si nachystáme vyrovnané kůže, navrstvíme na ně játrovou směs a zabalíme do balíčků, které dáme do pekáčku těsně vedle sebe.

  6. Osolíme, posypeme grilovacím kořením a celým kmínem, zalijeme troškou vody a přiklopené dáme do rozpálené trouby na 15 minut.

  7. Pak odkryjeme a pečene ještě zhruba 15 minut na barvu.

    Podáváme s vařeným, nebo opečeným bramborem, případně jen se zeleninou.

Poznámka od kuchařky

http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/levne-a-ch...

Přidávám zdroj z TNCZ, kde mne tento rychlý a levný recept zaujal. Musím říct, že mne rozhodně nezklamal. Pokud neutrefíme množství náplně, můžeme ji zamrazit a použít do různých kapes třeba z vepřového masa.

Kuřecí kůže v SM kraji neseženeme, nevím, jak v jiných krajích. Takže se mi zdály nejvhodnější právě kůže z kuřecích steaků.

Komentáře k receptu Nadívané kuřecí kůže

  • bohdana:;-)

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

    :yes::yes:Vyborne :-K

    Odpovědět

  • jarda: No, já už je taky scháním. Kdykoliv vykostím kuře, kůže si schovávám :-)

    Odpovědět

  • jarda jarda(neregistrovaná)

    Tak jsem to vyskousel a muzu rict je to moc dobre i pritelkyni to moc chutnalo a hned sla schanet kureci kuze,priste skusim jinou napln.:-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Jojo, naše babičky-(já žádnou nepamatuji):-S, uměly vařit i z ničeho;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Nadívané kuřecí kůže si pamatuji ještě z doby svého dětství:-)Babička dělávala různé náplně-např.kousek nastrouhaného kabanosu,osmaženého s cibulkou a promíchaného s vajíčkem a houskou namočenou v mléce,nebo kabanos nahradila paštikou a podobně:-)Tenkrát si kuchařinky musely vědět rady a musely se umět v kuchyni ohánět:yes:
    Ale já do kůže z různé drůbeže balím i nastrouhanou zeleninu,nebo ji používám,když mi dojde vepřová blána(bránice,košilka):-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Neelix: Díky;-):-8

    Odpovědět

  • Neelix Neelix

    Jana Remkova: Vaše foto zde je velice luxusní:-K:yes:

    Odpovědět

  • Neelix Neelix

    Jana Remkova: Přesně tak, moje řeč:yes::-)) Pokud ovšem kuře není vařené ve vodě :-O to pak ty kůžičky jsou bluéé:-((

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Neelix: No, taky jsem viděla ten pořad a moc chutné to nebylo:-)), ale pravda je, že na kuřeti a drůbeži obecně je kůže to nejlepší;-)

    Odpovědět

  • Neelix Neelix

    Jsem rád, že tu ten recept je. Protože když jsem jej viděl v televizi a lidé se na něj ksichtili, co to jedí za hnus??? Tak samozřejmě když jim ukážou pouhou kuřecí kůži a ještě sirovou, tak se člověku může udělat nevolno. Každopádně chci říct, že když dělám kuřecí stehna v troubě pečená, tak kůže jsou vynikající a tento recept může být samozřejmě taky. Určitě vyzkouším. :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    maris: Ano, zbylou nádivku..asi jsem moc nepřemýšlela, když jsem to psala, ale jsem trochu rozhozená, sory;-) Bože, ale jsem napsala hovadinu!! :-O

    Odpovědět

  • maris maris

    Jana Remkova: Jano, nemyslíš zbylou nádivku ? Kůží jsi asi kuřecí maso neplnila, ne ?;-):-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Marek:;-) já jsem zbylou kůži dala jako náplň do kuřecích steaků a přehla. Obalila jsem v hladké mouce a upekla. Vynikající :-)

    Odpovědět

  • Marek Marek(neregistrovaný)

    Taky sem zkoušel. A zbylou náplň sem upekl jako karbanátky a taky super i bez kůže.

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: zprávy tv nova tn cz recept hrušky moderátora tn.cz recepty tncz nova tncz nova levné recepty kuřecí kůžičky tn.cz levné recepty recepty tn.cz tn.cz recept na chleba tncz nova recept chleba tn.cz zprávy levné recepty www tn cz recept na chleba tncz nova recepty recepty tncz nova tncz recepty tncz nova hruška kureci kuzicky recept tn.cz nadívané kuřecí kůžičky recept tv nova tn cz recepty tncz nova zprávy dnes recepty