Guláš pro milovníky vnitřností

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 1 hodina 4 názory

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 1 hodina 4 názory

Suroviny 6 porcí

1 vepřové srdíčko
masový bujon (kostka)
olej
1 větší cibule
3 vepřové ledvinky
1/2 kg vepřových jater
sůl
pepř
drcený kmín
tmavá jíška (instantní)

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčko očistíme, rozkrojíme napůl, zalijeme vodou, přidáme bujon a vaříme v tlakovém hrnci do měkka (asi půl hodiny).

  2. Pak na oleji orestujeme cibulku, přidáme očištěné a na kostičky nakrájené ledvinky a játra, chvilku restujeme, pak podlijeme vývarem ze srdíčka. Přisypeme kmín, pepř (podle chuti, ale já dávám docela dost) a dusíme asi 15 minut.

  3. Přidáme srdíčko pokrájené na stejné kostičky jako játra a ledvinky, osolíme.

  4. Zahustíme jíškou (tmavá je lepší, udělá krásnou barvičku pokrmu).
    Podáváme s rýží (já vařím 2/3 bílé a 1/3 tmavé natural).

  5. Vnitřnosti je potřeba očistit, já postupuji takto:
    Srdíčko jen omyju, odstraním případně zbytky krve.
    Játra - stačí omýt, odstraňuji jen velké, hrubé blány.
    Ledvinky rozříznu podélně na čtvrtky, odstraním tuk a močovody (všechno bílé, co tam je). Hned ledvinky pokrájím na kousky a namočím aspoň na 1/2 hodiny do mléka. Pak je ještě důkladně propláchnu v tekoucí vodě.

Poznámka od kuchařky

Tohle je tzv. rodinný kompromis - chtěli jsme udělat nějaké jídlo z vnitřností - já měla chuť na srdíčko, syn na ledvinky a manžel na játra:-)

A takhle to dopadlo:-))

Komentáře k receptu Guláš pro milovníky vnitřností

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Všechny 3druhy masa jsou u nás doma v oblibě a Ty jsi to krásně vymyslela:-)):-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ja to takto robievam,bez tých ľadviniek a je to podľa mňa naozaj pochúťka,ale je pravda že nie každý to má rád :-( Preto to teraz moc nevarím,priateľ to nechce,ale receptu dávam bod :yes:

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi (autorka receptu)

    medmic: Děkuji, to upozornění na očištění určitě přidám,dobrý nápad.
    Jinak srdíčka jsou skvělá i samotná - s vařeným bramborem a tatarkou, nemaj chybu!

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Srdce jsme zatím vždy používali jen jako surovinu ke křenovce či koprovce, na samostatné jídlo a ještě k tomu jako eintopf s játry a ledvinkami (upozornil bych v receptu na nutnost jejich očištění, aby to nějaký chudák neudělal na tvrdo) jsem nikdy nepomyslel. Stojí to za hřích :)

    Odpovědět

Tématické fráze: guláš z vnitřností hovězí ledvinky jak očistit hovězí ledvinky jak očistit guláš z vepřových vnitřností jak očistit ledvinky jídlo z vnitřností vnitřnosti recepty gulas s vnitrnostmy gulas s vnitrnosti kozi vnitrnosti očištění vepřových jater zabíjačková polévka podle hrušky vnitřnosti gulas gulas z vepřových srdcí recept na kozí guláš z vnitřností jatrova omacka s ledvinkami omáčka z kozích vnitřností očištění jater očištění vepřových jater l.hruška zabijačková tmavá polevka