Azu po tatarsku - originál

Strowberry Kuchařka:

4 porce Hovězí maso 19 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

400 g hovězího zadního
200 g cibule
Nyní v akci
50 g rajského protlaku
150 g zavařených okurek
50 g tuku
300 ml vývaru
25 g hladké mouky
bobkový list
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené maso na tenké nudličky osolíme a opepříme.

  2. Cibuli nakrájíme na kolečka.

  3. Maso společně s cibulí opečeme na tuku. Opečemé maso zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přidáme protlak. Přilijeme vývar, promícháme a přidáme bobkový list.

  4. Přikryjeme poklicí a dusíme.

  5. K téměř měkkému masu přidáme na kostičky nakrájené okurky.

  6. Dochutíme dle potřeby solí a společně krátce podusíme.

Poznámka

Vhodná příloha: špagety, hranolky nebo chléb

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Azu po tatarsku - originál

  • octaviametal octaviametal

    Za mě výborné... moc nám chutnalo :yes:

    Odpovědět

  • Sára D. Sára D.(neregistrovaný)

    Tak jsem to dneska uvařila a oběd se podobal smuteční tryzně... :-( Chutnalo to jako "dietní" rajská bez cukru s okurkama. Vyzkoušela jsem, příště radši uvařím něco jiného.

    Odpovědět

  • edna01 edna01

    Dneska jsem vařila a bylo to výborné :)Připomnělo mi to azu, které nám vařili ve školní jídelně a tam mi to moc chutnalo. .:yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Pre Strowberry:
    Myslím, že tón môjho komentára nebol tak agresívny ako Váš.
    Ďakujem za radu a podľa nej sa zariadim...

    Odpovědět

  • Strowberry Strowberry(autor receptu)

    Alice, Petra: Když jste tak skvělé kuchařky, přidejte svoje geniální fotky samy! Nejste ani zaregistrované, ale radit umíte, že? Takových tu už bylo :-D

    Odpovědět

  • Alice Alice(neregistrovaný)

    Ta fotka se špagetami je skutečně mizerná. To není Azu.
    Další fotky jsou spíš nevydařený guláš.
    Petro, souhlasím s tebou, co se týče fotek.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Predpokladám, že Tatárske azu pozná každý, kto chodí jesť do reštaurácie. To, že niekto potrebuje k tomu fotografiu neznamená, že jeho IQ je nízke. Chce len vidieť, či ho ten recept (nie jedlo!) inšpiruje, alebo nie.
    V tomto prípade mám (píšem za seba!) dojem, že fotografia receptu rozhodne neprospieva. Recept je tradičný, ale fotografia je mizerná a ako poznám (opäť, píšem za seba!) toto jedlo z mnohých reštaurácií, tak sa na to vôbec, opakujem vôbec nepodobá. Je možné, že ja by som ho nedokázala navariť a naservírovať zaujímavejšie, ale táto fotografia tomu rozhodne nepomôže. Zila som v bývalom ZSSR roky, jedlo tam bolo dostatočne známe, ale v tom čase tam špagety boli neznámym pojmom (ako mnoho iných potravín či vecí...) a tak sa toto jedlo nikdy so špagetami nepodávalo. Doba sa zmenila a je možné, že aj tradičné recepty prešli svojou inováciou a dnes možno nebude v Česku zvláštnosťou Vepřo, knedlo so špagetami...

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Strowberry Strowberry(autor receptu)

    Mě osobně by zajímalo, jesli by se paní Remková vyznala v klasických kuchařských normách, tento recept totž pochází z nich. A jesli se nevyzná ani v tomto jednoduchém postupu, tak ať si koupí dětskou kuchařku. Tu možná pochopí!:-S

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    KOmentovat recepty může samozřejmě kdo chce, jak chce. Fotky samotné paní Remkové vypadají dobře, o tom žádná. Reagovala jsem na Redy, protože mě nejednou napadlo totéž, co Redy.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Lucie:Redy:Já si myslím,že paní Remková může komentovat recepty jak chce!!!To snad vůbec nemá nic společného s přidáním receptu;-)Tak proč by měly být dvě?????Tomu nerozumím!!!!:-O

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Jo, souhlas s Redy... Registrovaná tu nejsem, ani nehodlám, ale chodím tu pro inspiraci téměř denně a divím se tomu samýmu, čemu Redy. Paní Remkové musejí být nejméně dvě. :-D
    A fotky pokrmů připravené jednou z nich vypadají jedle.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    redy:redy:no. . . asi takhle, popis pripravy o.k., ingredience taky, ale s ohledem na exoticky nazev bych si vizualni predstavou tak jista taky nebyla.
    a jen tak mimochodem. . . co po precteni mejch komentaru:-?:-)) tam uz musite byt v koncich totalne:-D a ja musim byt za za nejakeho prostoducha, kterej by mel mit na krku buzolu, aby vubec nasel kuchyn:-D:-D
    nee nic, ja jen ze v TOM zase cejtim spis neco osobniho, snad nejaky nedoreseny spor, nebo averzi, nebo co to je:-/

    Odpovědět

  • redy redy(neregistrovaný)

    Já když občas čtu komentáře pí J. Remkové, jak nic nezná, neumí, čumí jak puk a nepochopí jednoduše a jasně popsaný recept, tak nechápu jedno: jakmůže dávat perfektně vypracované recepty a hezké fotky. Tady je tak trochu nepoměr, jako kdyby ty dámy byly 2, jedna geniální kuchařka a fotografka a druhá, slušně řečeno s velmi nízkým IQ, která neumí ani vejce do skla.
    Souhlasím, že fotka tomu dodá šťávu, ale každá slušná kuchhařka by tento recept pochopila i bez fotky, tedy i ta druhá pí J.R.;-);-);-) A už se těším na reakce :-D:-D:-D,ale nemyslím to jako urážku:-!, pouze vyjařuju údiv....

    Odpovědět

  • Jana Jana (neregistrovaný)

    Postup přípravy je popsán v receptu dobře a je k pochopení i bez fotky.Jestli chápu dobře zase já,tak se teď bude ještě u receptu bodovat zvlášť jak recept,tak zvlášť cizí dodané fotky:-D:-D:-D
    Já dávám pomyslný bod jak receptu,tak fotografiím dohromady:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo