Baba Ghanoush
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 681 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,34 g |
Tuky | 11,76 g |
Vláknina | 3,76 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 7,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Baba Ghanoush (babaganúš) jsme ochutnali v Egyptě, kde do něj přidávali i krájenou zeleninu.
Tahini můžete koupit nebo si udělat svoji https://www.toprecepty.cz/recept/53102-tahini/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 7. 2017 11:42
cathleen: aj keď ti vybuchne v hrnci, bude umenie ho použiť... A možno ti nevybuchne, to len ja musím mať všetko. (alebo skoro všetko?)
14. 7. 2017 11:23
magdalenka: věřím, muselo to být děsné
Když jsem se po internetu rozhlížela po receptu na BG, našla jsem i tohle kráté video, moc pěkné. Ale holky tam lilek propichují jako woo-doo panenku a z ohně vytahují svraskanec....proto raději upeču v hrnci nepropíchnutý
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-her...
Když jsem se po internetu rozhlížela po receptu na BG, našla jsem i tohle kráté video, moc pěkné. Ale holky tam lilek propichují jako woo-doo panenku a z ohně vytahují svraskanec....proto raději upeču v hrnci nepropíchnutý
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-her...
14. 7. 2017 11:04
cathleen: mne odporne explodoval a bolo umenie rúru vyčistiť, proste z tých špirál franforce nešli dať len tak ľahko dole a dlho to ešte bolo cítiť. Nemyslím, že cez tých pár dier spravených vidličkou veľa toho unikne - stačí dvakrát. Naraz som piekla dva balažány, jeden buchol, druhý nebuchol. Vždy prepichujem, tentoraz som si povedala že nič sa nestane...
14. 7. 2017 10:42
magdalenka: četla jsem, že někomu explodoval. Ale protože jiní zase doporučují nepropichovat kvůli ztrátě voňavých tekutin z lilku při pečení, zavřela jsem tu fialovou nádheru do oválného hrnce s poklicí a dala péct takhle. Nebouchl, do receptu hrnec dopíšu
maris: ano, je opravdu moc dobrá udivilo mě, že jsem tady recept nenašla...
maris: ano, je opravdu moc dobrá udivilo mě, že jsem tady recept nenašla...
14. 7. 2017 08:11
Tuto úpravu lilku mám moc ráda, dělám docela často, tahini ale kupuji.
13. 7. 2017 21:16
Ja by som doporučila poprepichovať ten baklažán. Naozaj mám skúsenosť, že mi explodoval v rúre. Mala som čo robiť, kým som to vyčistila...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 35 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 4 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 25 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdravé silvestrovské pohoštění: Zkuste delikátní špíz caprese nebo okurkové závitky!
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Další recepty
Tématické fráze: baba ganoush recept baba chanouge babaghanush baba ghanousch babakhanous baba ghanouch baba ghanouch recepty baba chanouch baba ghanough salát baba ghanoush baba ghanouch recept baba ghanousch recept baba manou recep baba ghanouge jídlo baba ghanouge baba chanous babaghanush recept baba ghanouche babaganuš baba gnanouch
Suroviny: lilek, česnek, olej olivový, tahini, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá
Baba Ghanoush
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yW5
6 názorů