

Rizoto s Mazzarellou a nivou (gorgonzolou)
Suroviny
- 1/2 kg rýže
- velká cibule
- bujón
- 100 g Mozzarelly
- 50 g strouhané Nivy nebo Gorgonzoly
- olivový olej
- Parmezán nebo Eidam
Postup přípravy receptu
Cibulku osmahneme na oleji, přidáme rýži zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme bujon a promícháme. až rýže bude uvařená, tak ji scedíme (neproplachujeme studenou vodou!). Rýži nasypeme do větší mísy a promícháme se všemy druhy sýra.
Poznámka od kuchařky
Rizoto je výborné i za studena osobně přidávám bazalku pro výraznější vůni
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rizoto s Mazzarellou a nivou (gorgonzolou)
-
Dobrý den,nechala jsem se inspirovat Vaším receptem,jen jsem ho upravila dle našich chutí a zásob a je moc dobré.Osmažila jsem cibulku spolu s česnekem,přidala na kousky sušená rajčata a rýži.Zalila jsem bujonem a uvařila.Na pánvi jsem osmažila okořeněné drobné kousky kuřecího masa.Přidala jsem trochu mraženého hrášku (je sladký),poté rýži a na kousky nakrájenou mozzarelu,kousek balkánského sýra a kousek Brie.Promíchala a zalila zbytkem smetany.Rizoto je jemné,krémové a se sladkým hráškem a kouskem masa lahůdka.Pochutnali jsme si i s našim malým prckem
-
Prima třísýrové risotto, zvolila bych ale raději italský postup. Na olivovém oleji osmahnout cibulku (případně zastříknout vínem) a přidat rýži. Postupně přilévat po naběračkách horký vývar, míchat až bude rýže al dente. Je to necelých 20 minut. Poté zamíchat všechny sýry a ještě zjemnit pár kostičkami vychlazeného másla. Pokud je k dispozici např. rýže Arborio, spec. na risotto a vynecháme ten eidam, tak už to nemá chybu. Mňam i o pro odpůrce sýrů.
-
...jíst to bude ten, kdo má rád sýry, ten, kdo má rád rýži, vegetarián...ještě něco?
-
Mňam