Listový závin se šunkou, sýrem a pórkem

vaden Kuchařka: vaden

Doba přípravy: 30 minut Předkrmy 11 názorů

Suroviny

1 balení chlazeného listového těsta(může být i mrazené)
20 dkg šunky
20 dkg tvrdého plátkového sýra
1 pórek (nakrájený na kolečka)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto si rozválíme na větší plát, poklademe ho plátky šunky, tvrdého sýra a doprostřed podélně nasypeme nakrájený pórek na kolečka.

  2. Vytvoříme závin, který přeneseme na plech.

  3. Potřeme ho vodou a dáme péct do trouby na 150°C.

  4. Pokud použijeme chlazené těsto, tak pečeme pomaleji, protože chlazené těsto se peče déle.

  5. Vychladlý závin nakrájíme.

Poznámka

Vím, že se dají přidat různé dobrůtky, ale kombinace těchto tří potravin je prostě úúžasná. Vyzkoušejte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Listový závin se šunkou, sýrem a pórkem

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • fb.lib fb.lib

    zizala:Máš plnou pravdu,navíc někteří lidé potírají závin olejem což zpomaluje pečení,z těsta také se vysouší tuk a závin se spíš smaží jak peče.Vaden má závin správně potřen vajíčkem (podle fotky)i když v receptu to není uvedeno,což by mělo být.:yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    vaden: Všechna listová těsta by se měla péct na vysokou teplotu, 220-250°C. Při nižší teplotě z těsta rychle uniká tuk a těsto nelístkuje, je, jak píšeš, cítit octem a je průhledné a pod pečivem se utvoří loužička z tuku. To je důsledek pomalého pečení ;-) Při vyšší teplotě těsto krásně naskočí a ocet se horkem vypaří a cítit není.

    Odpovědět

  • vaden vaden(autor receptu)

    tak tedy nevím,jestli se to děje jenom mě nebo co.chlazené těsto co kupuji já,je dost cítit octem.je ale moc dobré,dobře se s ním pracuje,ale peču ho pomaleji,protože se pak stane,že je místy těsto průhledné(laicky řečeno)což je důkaz,že je ještě syrové a taky se stane,že štrůdlík jde i po upečení cítit stále tím octem.tak proto peču chlazené těsto pomaleji a déle,než mrazené.;-):-D:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    fb.lib: no právě... taky jsem čučála jak puk:-O:-D:-D ale člověk se učí celý život;-) možná, je to pravda, já to nezkoumala.. ale je fakt, že např. čerstvě udělané nudlové těsto se vaří dýl než sušené.. tak nevím:-S;-):-)

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib

    rebeka:Já teť nevím jak to vaden myslela.Pro mě mražené a chlazené je jedno a to samé(myslím na pečení) a pak čerstvé dělané doma.To je upečené rychleji.Já mražený nerozválím,musí se rozmrazit a je chazený.Těchto obměn je nespočet dělají se i pizzové náplně.Zajímavější by bylo nový recept na těsto nebo zakompování do jídla jak nedávno ze špenátem jako příloha.Ale závin vypadá moc hezky:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • jirholu jirholu

    Závin často dělá dcera :-O a je moc dobrý :-p:yes:. Koukám, že máš stejné talíře jako já :-O - celou sadu talířů mám už snad 40 let ;-):-D +3:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-O tak pro mě je novinkou to, že se chlazené listové těsto peče dýl, než mražené.. to jsem nevěděla:-O
    tyhle kombinace se dají donekonečna obměňovat a jsou dobré všechny;-):yes: tahle nebude vyjímkou;-):-):-K:yes:

    Odpovědět

  • malaleonka malaleonka

    já sem ho měla bez porku a s kečupem :-K

    Odpovědět

  • malaleonka malaleonka

    jednoduché a dobré :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: závin z listového těsta se šunkou a sýrem slaný závin s porkem závin se šunkou a sýrem listové těsto se šunkou a sýrem závin s porkem slaný závin së sunkou a syrem listové těsto s porkem listový závin se sýrem jak správně péct listové těsto závin z listového těsta s pórkem slany zavin z listoveho testa s porkem závin se sýrem slaný listový závin se šunkou závin se sýrem a šunkou závin z listového těsta se šunkou listové těsto - se šunkou a sýrem šunkový závin z listového těsta slany listovy zavin s porkem slaný listový závin se šunkou a sýrem závin se šunkou