Košíčky 3, 2, 1

barbra Kuchařka: barbra

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 4 názory

Suroviny

Těsto:
230 g hladké mouky
100 g cukr moučka
120 g másla
3 žloutky
Náplň:
vanilkový krém Dr.Oetker
čokoládový krém Dr.Oetker
do kterého přidáme 200 ml studeného mléka
a 3 lžíce moučkového cukru
Ozdoba:
želatina -použila jsem želatinu na dorty
ovoce -dle každého chutě
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na těsto si dáme do mísy, mícháme dokud se nám z toho neudělá těsto.

  2. Připravíme si formičky a dáme do nich kuličku těsta, kterou rozprostřeme prsty po formičce, raději dáme méně těsta, ať nám zbude víc místa na krém.

  3. Dáme do předehřáté trouby asi na 170°C a pečeme dokud to není hotové, dozlatova.

  4. Ještě horké vyklepneme košíčky na plech nebo tác a připravíme si krém.

  5. Do vyšší nádoby nebo mísy nalijeme 200 ml studeného mléka a přidáme 3 lžíce cukru moučka.

  6. Přidáme směs na přípravu krému a šleháme, dokud se nám z toho nevyšlehá hustý krém, minimálně 4 minuty. Pokud možno, tak to šleháme při nejvyšších otočkách, je to lepší a rychlejší.

  7. Finále: Do připravených a vychladlých košíčků, pomocí stříkačky vyplníme košíčky krémem a poklademe oblíbeným ovocem (já jsem použila mandarinky a banán).

  8. Polijeme želatinou (můžeme a nemusíme použít).

  9. Necháme vychladnout.

Poznámka

Je to výborné a hlavně rychlé, krémy mám v zásobě a tak, když přijde návštěva, tak je hned hotovo :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Košíčky 3, 2, 1

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Takovéhle (i jiné) košíčky s "mokrou" náplní před plněním vymáznu rozpuštěnou čokoládou - nejsou pak rozmočené;-)

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    Krém od Oetkera jsem použila několikrát,vždy bez másla.Je rychlý,lehký a dobrý:-*a příchuť Vaječný likér nemá chybu:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Mě se s máslem zdrcnul pokaždé, také jsem to zachraňovala ztuženým tukem...Otker to nemá nějak vychytané...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    K tomu, aby se krém nesrazil, musí mít všechny ingreidence stejnou teplotu. Oetkerův krém taky někdy dělám, hlavně v létě na chalupě, když se mi nechce patlat s normálním krémem. Většinou ho taky dělám bez másla, chutná nám víc a je lehčí :-p;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: košíčky s ovocem a želatinou lehký krém do košíčků výborný krém do košíčků krém do ovocných košíčků vaječné košíčky krém do košíčků rychly krem do kosicku rychle kremy do kosicku ovocné košíčky polité želatinou rychle kosicky lehký krém na košíčky rychlé ovocné košíčky výborný krém do košíšků rychlý recept na košíčky výborné ovocné košíčky polité želatinou ovocna napln do kosícku polite cokoladou miša košičky výborný krém do ovocných do košíčků lehký krém na košíčky s ovocem košíčky 3 2 1

Zapomněl/a jsem heslo