Dušená kachna v zelí

Marta Kuchařka: Marta

Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

kachna
hlávkové zelí
1 cibule
1 zelená paprika
hladká mouka
sádlo
kmín
cukr
1 bobkový list
ocet
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Osolenou kachnu upečeme v troubě dozlatova (přeléváme šťávou).

  2. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, bobkový list a kmín, podusíme, ochutíme octem, cukrem, přidáme nakrájenou papriku na nudličky, zaprášíme moukou, promícháme.

  3. Kachnu rozdělíme na porce, vložíme zpět do pekáče, pokryjeme zelím a ještě společně v troubě podusíme. Příloha: knedlík nebo vařené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušená kachna v zelí

  • Marta Marta(autorka receptu)

    Jani, ano, hlávkové.
    Drobenko, jen jsem provedla to, co bylo napsané v kuchařce :-), samozřejmě se to tak udělat nemusí, zelí jsem spíš natlačila vedle kachny ;-)

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Nechápu, proč udušené a ochucené zelí dávat na upečenou, pěkně dozlatova křupavou kachnu.:-O Zelí křupavou kůrčičku rozmokvá a chuť kačeny se do zelí i tak nedostane. Kdyby to bylo opačně = zelí a kačena, tak bych to chápala.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Marti, jestli to chápu dobře, tak myslíš hlávkové zelí, že?

    Odpovědět

Tématické fráze: kachna na zelí zelí ke kachně varena kachna kachna se zelim recept kachna v zelí kačena na zelí dušené zelí kachna zelí zelí recept kacena se zelim zelí ke kachně recept dusená kačena křupavá kachna zelí dušené zelí a kachna kachna recepty kachna a zelí dusene zeli recept pečená kachna na zelí kachna vařená

Zapomněl/a jsem heslo