Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 174 kJ / 1 237 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,20 g |
| Tuky | 92,50 g |
| Vláknina | 1,45 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 1,87 g |
| Sůl | 4,66 g |
| Sacharidy | 3,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaječí maso odblaníme a naložíme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny.
Krok 2: Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo.
Krok 3: Roztopíme v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev, bobkové listy, nové koření a jalovec.
Krok 4: Zalijeme vodou, mírně osolíme a dusíme doměkka.
Krok 5: Maso mezitím osolíme, okořeníme Divočinou a Čili šípkem.
Krok 6: Na pekáčku orestujeme nakrájenou slaninu a na tomto základě z obou stran opečeme zaječí maso.
Krok 7: Přidáme i s vývarem mrkev se vším kořením, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme zruba na 200 stupních cca 2 hodiny do změknutí masa. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu a maso podléváme výpekem.
Krok 8: Měkké maso vyjmeme a výpek rozmixujeme ponorným mixérem. Není již třeba zahušťovat. Podáváme s bramborem, nebo bramborovým-chlupatým knedlíkem.
Zveřejněno 15. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc na mrkvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4V8n
Moje poznámka
Zajíc na mrkvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4V8n
Nejnovější recepty
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 5 hodinami
Nadýchané bagety
Přidáno před 5 hodinami
Rychloštrúdl
Přidáno před 5 hodinami
Jablkové měšce
Přidáno před 6 hodinami
Jablkové růžičky v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Máslová dýně
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 6 minutami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 41 minutami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 2 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 3 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 4 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 5 hodinami
Medovníková roláda
vagundova před 5 hodinami
Tématické fráze:
recepty divocina zajic,
recept na zajíce,
zajíc recept,
jak připravit zajíce,
zajíc,
recepty na divočinu zajíc,
maso ze zajíce,
recept na zajíce na divočinu,
zajíc recepty,
jak dlouho pečeme zajíce,
jak nejlépe pripravit zajice,
připrava zajice na pečeni,
recepty na zajíce,
ulovený zajíc příprava,
jak pripravit divocinu,
jak upect nejlepe zajice,
dietní zajíc,
divočina-zajíc,
zajíc a mrkev,
vařený zajíc
Suroviny:
maso zaječí,
mrkev,
máslo,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
cibule,
koření divočina,
koření čili-šípek,
sůl,
slanina,
mléko
Komentáře (20)