Zajíc pečený na cibuli a tymiánu

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Doba přípravy: 2 hod + uležení 2 porce Jiné maso 2 názory

Suroviny

zaječí maso (filety - pro 2 porce cca 300 g)
1,5 velké cibule
tymián
sůl
pepř
sádlo
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Zaječí filety omyjeme pod studenou vodou. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Nakrájíme na větší kousky (já jsem měla cca 3x5 cm dlouhé).

  2. Dno zapékací misky vyložíme sádlem, na to nasypeme na proužky nakrájenou cibuli. Poklademe kousky masa, můžeme přidat sádlo ještě na maso a necháme uležet v ledničce (já jsem nechala cca 3 hodiny).

  3. Přikryté víkem dáme péct do trouby (měla jsem na 220 stupňů) a pečeme, než je maso měkké. Poté vyndáme maso ze zapékací misky a šťávu s cibulí rozmixujeme, tím vytvoříme omáčku. Maso vrátíme do omáčky a necháme ještě chvilku prohřát.

    Podáváme s těstovinami.

Poznámka

Maso je trošku sušší, kdo může, je lepší ho prošpikovat slaninou. Já jsem ji neměla, tak jsem dala víc sádla. Pekla jsem asi 1 hod. 40 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zajíc pečený na cibuli a tymiánu

  • Johanka128 Johanka128(autor receptu)

    To by pak mělo úplně jinou chuť a byl by to zajíc na česneku;-) Jinak když nejsou filety, určitě se dají použít třeba i zaječí nohy.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, zajíce jsem sice dělala, ale neměla jsem tak krásné filety. Já bych určitě ještě přidala česnek :-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pečený zajíc na zelenině recept na pečeného zajíce zajic na cesneku jak dlouho pect zajice jak dlouho se peče zajíc recepty na pečeného zajíce zajic recepty zajic peceny na cesneku zajac na cibuli recepty zajíc peceny za recepty na zajíce zaječí sádlo pecenej zajic zajíc recept pečený zajíc na vine jak dlouhé péct zajíce zajíc na česneku recept zajic česneku pečený zajíc na česneku

Zapomněl/a jsem heslo